Jáhlové lívanečky zpět

Ingredience:
jáhlové vločky1 hrnekmléko0,5 hrnkubanán1 ks
jáhlové vločky 1 hrnek, mléko 0,5 hrnku, banán 1 ks

Příprava

Bezmoučné lívance se staly velmi populárními. Vymyslela jsem pro vás tedy nový recept - tentokrát s využitím jahelných vloček. 

Jahelné vločky nasypeme do misky, zalijeme teplým mlékem a necháme chvíli nasáknout. Narozdíl od vločkových jsou jahelné jako obláčky, takže jim stačí i pouhých pár minut. Poté přidáme vejce a zralý banán a společně rozmixujeme na kaši, kterou na pánvi opečeme do zlatova. 

Poznámka:

Jelikož se mi množí otázky, proč se vám různé moje bezmoučné lívance trhají, zkusila jsem při vaření těchto více experimentovat a přijít tak na odpověď. Vždy mixuju v koktejlovém nástavci na robotu. Z části těsta jsem udělala opravdu hustou kaši, kterou jsem na pánev dávala lžičkou a ještě ji vždy "rozňahňala" do správného tvaru. Lívanečky šly udělat krásně. Druhou část těsta jsem naředila větším množstvím mléka, bylo tekuté asi jako to na palačinky.Struktura na povrchu je sice jiná, ale lívanečky šly opět odlepit krásně. Oboje můžete porovnat na fotografii níže. Pánev vždy dobře rozpálím, ale poté smažím spíše pozvolna, abych neměla spálený povrch a nedopočený vnitřek. Na první várku dávám asi lžičku oleje, pak už další tuk nepřidávám, i když dále smažím. Pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem je podle mě u tohoto receptu zásadní. 

2015-02-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI