Jáhlovo-čokoládový dezert

zpět
Jáhlovo-čokoládový dezert
Ingredience:
jáhly50 ghořká čokoláda s 86 % kakaa25 gbanán1 ks
tvaroh100 gdatlový sirup1 lžíce
jáhly 50 g, hořká čokoláda s 86 % kakaa 25 g, banán 1 ks, tvaroh 100 g, datlový sirup 1 lžíce

Příprava

Mlsání při dietě a ještě ideálně tak, aby to bylo i pro děti - no to je prostě vždycky oříšek. Ale já to nevzdávám!

Jáhly uvaříme ve vodě podle návodu. Zpravidla to trvá cca 10 minutek a vaří se ve dvojnásobném množství vody. Po uvaření slijeme případný zbytek vody a do ještě horkých jahel vmícháme čokoládu - tak dlouho, dokud se všechna nerozpustí. Osladíme rozmixovaným banánem a případně i nějakým sirupem a na závěr zjemníme tvarohem. Můžeme podávat teplé, ale i vychlazené. To už nechám na vás.

Dětská specifika:

  • recept řadím do kategorie od 2 - 3 let jen a pouze kvůli přítomnosti kakaa, resp. čokolády, která je takto tabulkově uvedena
  • tvaroh je vhodný pro děti od 1 roku
  • dětem do roka bych dezert udělala s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, bez čokolády, s přidáním třeba nějakého ovoce
2015-07-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI