Jahodová hrníčková bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnkyprášek do pečiva1 balíčekvanilkový cukr1 balíček
máslo130 gčerstvé jahody2 hrsticukr krystal1 hrnek
vejce2 kspolotučné mléko1 hrnek
polohrubá mouka 2 hrnky, prášek do pečiva 1 balíček, vanilkový cukr 1 balíček, máslo 130 g, čerstvé jahody 2 hrsti, cukr krystal 1 hrnek, vejce 2 ks, polotučné mléko 1 hrnek

Příprava

Není nic jednoduššího, než odměřovat pomocí hrníčků.

Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem. Prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme.

Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.

2014-05-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI