Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 2 hrnky | prášek do pečiva | 1 balíček | vanilkový cukr | 1 balíček |
máslo | 130 g | čerstvé jahody | 2 hrsti | cukr krystal | 1 hrnek |
vejce | 2 ks | polotučné mléko | 1 hrnek |
Není nic jednoduššího, než odměřovat pomocí hrníčků.
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem. Prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme.
Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI