Jahodová zmrzlina s pomazánkovým máslem a smetanovou Jesenkou zpět

Ingredience:
čerstvé jahody400 gpomazánkové máslo bez příchuti200 gzahuštěná slazená smetana Jesenka75 g
vanilkový cukr1 sáček
čerstvé jahody 400 g, pomazánkové máslo bez příchuti 200 g, zahuštěná slazená smetana Jesenka 75 g, vanilkový cukr 1 sáček

Příprava

Pomazánkové máslo si nemusíme mazat jen na pečivo. Je dobré do různých buchet, moučníků, ale je také dobré se sezónním ovocem k přípravě zmrzliny.

Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. 

Ochutnáme a podle potřeby a sladkosti jahod můžeme přisladit moučkovým cukrem, nebo medem.

Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8 hodin do mrazáku.

Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku.

Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.

2017-06-06 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 3/4 litru zmrzliny.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI