Jahodová zmrzlina s pomazánkovým máslem a smetanovou Jesenkou zpět

Ingredience:
čerstvé jahody400 gpomazánkové máslo bez příchuti200 gzahuštěná slazená smetana Jesenka75 g
vanilkový cukr1 sáček
čerstvé jahody 400 g, pomazánkové máslo bez příchuti 200 g, zahuštěná slazená smetana Jesenka 75 g, vanilkový cukr 1 sáček

Příprava

Pomazánkové máslo si nemusíme mazat jen na pečivo. Je dobré do různých buchet, moučníků, ale je také dobré se sezónním ovocem k přípravě zmrzliny.

Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. 

Ochutnáme a podle potřeby a sladkosti jahod můžeme přisladit moučkovým cukrem, nebo medem.

Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8 hodin do mrazáku.

Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku.

Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.

2017-06-06 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 3/4 litru zmrzliny.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI