Jahodové kostky

zpět
Jahodové kostky
Těsto:
vejce4 kscukr180 golej100 ml
vlažná voda150 mlpolohrubá mouka250 g
Krém:
máslo125 gtvaroh ve vaničce250 gzakysaná smetana2 ks (200g)
vanilkový cukr2 kscukr krystal4 lžíceztužovač smetany4 ks
Želatina:
dortové želé čiré2 ksvoda500 mlcukr3 lžíce
Ostatní ingredience:
jahodový džem dle potřebyjahody dle potřeby
vejce 4 ks, cukr 180 g, olej 100 ml, vlažná voda 150 ml, polohrubá mouka 250 g, máslo 125 g, tvaroh ve vaničce 250 g, zakysaná smetana 2 ks (200g), vanilkový cukr 2 ks, cukr krystal 4 lžíce, ztužovač smetany 4 ks, dortové želé čiré 2 ks, voda 500 ml, cukr 3 lžíce, jahodový džem dle potřeby, jahody dle potřeby

Příprava

Na zahrádce nám začaly plodit stále plodící jahody další várku jahůdek, tak jsem připravila lahodný smetanový dezertík s jahůdkami. Tak třeba tip pro vás, na dobrotu ke kávičce.

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 15 minut "do růžova", zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Máslo vyšleháme s cukrem, poté přidáme zakysané smetany, tvaroh, vanilkové cukry a ztužovače smetany. Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj nejprve džem a poté připravený krém a dáme chladit do lednice.

Mezitím si nakrájíme jahody na plátky. Dále si připravíme želatinu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce (nesmíme nalévat vařící). Jelikož jahody nemáme vyskládané do roviny, použijeme na želatinu mašlovačku a jahody potřeme. Dort uložíme do lednice a necháme vychladit. 

2017-08-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI