Jahodové řezy zpět

Ingredience:
vejce4 kscukr1 hrnekolej1/2 hrnku
voda1/2 hrnkupolohrubá mouka1 a půl hrnkuprášek do pečiva1 balíček
sůl špetkajahody1 vanička (cca 500g)vanilkový pudink2 balíčky
zakysaná smetana1 kelímeksmetana ke šlehání1 kelímeksmetafix1 ks
cukr dle chuti
vejce 4 ks, cukr 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, voda 1/2 hrnku, polohrubá mouka 1 a půl hrnku, prášek do pečiva 1 balíček, sůl špetka, jahody 1 vanička (cca 500g), vanilkový pudink 2 balíčky, zakysaná smetana 1 kelímek, smetana ke šlehání 1 kelímek, smetafix 1 ks, cukr dle chuti

Příprava

No co si budeme povídat, sladké řezy se vždycky na stole v domácnosti s dětmi hodí. Mizí rychlostí blesku, takže jakmile budete krájet, zavčas ochutnejte.

Nejprve upečeme piškot. Žloutky vyšleháme s cukrem. Pak přiléváme olej a poté vodu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva nakonec lehce sníh s bílků. Těsto vlijeme na připravený pekáč, vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme do zlatavé barvy na 180°C. Necháme vychladnout. Pak si připravíme jahody, které provaříme s trochou cukru, pak promačkáme nebo promixujeme, jen trošku, aby byli kousky (kdo nechce, samozřejmě může rozmixovat najemno) necháme vychladit a poté přimícháme 2 vanilkové pudinky. Dáme vařit a za stálého míchání uvaříme pudink. Dáme opět vychladit a namažeme na piškot. Smetanu si vyšleháme s cukrem a stužovačem a přimícháme k ní zakysanou. Tu pak vršíme na piškot s jahodovým pudinkem.

2015-01-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI