Jahodovo-šlehačková bublanina

zpět
Jahodovo-šlehačková bublanina
Ingredience:
polohrubá mouka250 gcukr krupice200 gprášek do pečiva1 balíček
vejce3 kssmetana500 mljahody dle potřeby
polohrubá mouka 250 g, cukr krupice 200 g, prášek do pečiva 1 balíček, vejce 3 ks, smetana 500 ml, jahody dle potřeby

Příprava

Na zahrádce už sklízíme jahůdky a děti se radují. Včera si Vendulka přála upéct "buchtíka s jahůdkama". Tak jsem upekla bublaninu. Jelikož u nás nemáme rádi "suché dusivky", tak volba byla jasná...

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, zamícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na těsto naklademe jahody. Pečeme při 175°C asi 20–25 minut. Nakonec zlehka posypeme cukrem.

Recept na bublaninu je uveden na plech o velikosti 38 x 30 cm. Pokud chcete upéct v kulaté formě (vnitřní průměr 26 cm), jako já na obrázku, tak musíte upéct z poloviční dávky ingrediencí.

2016-06-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI