Jahodový cheesecake s ořechy zpět

Těsto:
červené Bebe sušenky260 gmáslo150 g
Náplň:
mascarpone500 gtučný tvaroh150 gmoučkový cukr150 g
vejce + 1 žloutek3 ksvanilkový extrakt2 lžičkyhladká mouka2 lžíce
Na ozdobení:
ořechy4 hrstijahody (já dala mražené, ale lepší budou čerstvé)120 g
červené Bebe sušenky 260 g, máslo 150 g, mascarpone 500 g, tučný tvaroh 150 g, moučkový cukr 150 g, vejce + 1 žloutek 3 ks, vanilkový extrakt 2 lžičky, hladká mouka 2 lžíce, ořechy 4 hrsti, jahody (já dala mražené, ale lepší budou čerstvé) 120 g

Příprava

Částečně jako na oslavu k příležitosti složení zkoušek v autoškole, jsem pekla pro drahouše svůj první povedený cheesecake. 

Jak na to:
Bebe sušenky rozdrtíme na naprosto jemný prášek - nejlépe se pracuje s ponorným mixérem.
K sušenkové mouce přidáme máslo a prsty zpracujeme do sebe.
Vymažeme si klasickou dortovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
Hrubé "těsto" natlačíme na formu tak, aby bylo všude přiměřeně silné a rovnoměrně roztažené.
Dáme na chvíli odležet do ledničky.

Ušleháme mascarpone s tvarohem a cukrem.
Po jednom přidáváme vejce a žloutek a stále šleháme.
Přidáme mouku a extrakt a pomalu došleháme.
Vyndáme z lednice připravené těsto a vlijeme dovnitř tvarohovou směs.

Předehřejeme troubu na 180°C, na dno trouby připravíme kastrůlek s horkou vodou, která bude v troubě udržovat vlhkost a nedovolí moučníku popraskat.
Nakrájíme na jemné kousky ořechy i jahody a posypeme jí vršek připraveného cheesecaku.

Vložíme do trouby a pečeme 40 minut bez otevření trouby!!!
Po čtyřiceti minutách troubu vypneme, ale koláč pořád necháme vevnitř "dojet".
Sem tam otevřeme troubu a vypustíme ven přebytečné páry.
Asi po 30 minutách otevřeme dvířka trouby a ještě tak 10 - 15 minut necháme ležet vevnitř.
Po dané době koláč z trouby vyndáme. Až bude chladný, vložíme ho na 3 - 4 hodiny do lednice. Ideální je ovšem nechat chladit třeba přes noc.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2014-01-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI