Korpus: | |||||
vejce | 2 ks | cukr krupice | 60 g | polohrubá mouka + na vysypání formy | 60 g |
sůl | špetka | máslo | na vymazání formy | ||
Krém: | |||||
tučný tvaroh | 150 g | mscarpone | 100 g | smetana ke šlehání | 150 ml |
moučkový cukr | 1 lžíce | vanilkového extraktu | několik kapek | ||
Želatina: | |||||
želatina | 1 balení | ||||
Na dozdobení: | |||||
jahody | 250 g | Grand Marnier | 2 lžíce | pistácie | hrst |
Sezóna jahod je v červnu na vrcholu, takže tento dort bude plný té nejlepší chuti právě teď. Je to taková klasika, která nás ale ještě neomrzela.
1. Bílky si oddělíme od žloutků. V robotu začneme šlehat bílky se špetkou soli. Když nám začnou bělat, postupně přidáváme po lžících cukr. Šleháme, dokud nám nevznikne tuhý a lesklý sníh.
2. Poté zlehka metlou vmícháme žloutky a následně po částech polohrubou mouku.
3. Hotové těsto nalijeme do formy (velikost cca 20 cm), kterou si dopředu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Pečeme na 170 stupňů 15 - 20 minut.
4. Korpus necháme vychladnout.
5. Mezitím si připravíme podle návodu na obalu želatinu a jahody si omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Nakrájené jahody rozložíme na tácek a dáme je do mrazáku.
6. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, moučkový cukr a vanilkový extrakt a necháme prošlehat. Nakonec přidáme smetanu a šleháme, dokud nám nevznikne tuhý krém.
7. Korpus zlehka propícháme vidličkou a pokapeme likérem Grand Marnier. poté ho potřeme hotovým krémem (několik lžic krému si necháme na dokončení), na který vyskládáme vychlazené jahody. Nakonec dort zalijeme želatinou.
8. Dort necháme vychladnout, dokud není želatina úplně tuhá. Poté ho vyndáme z formy a z boku potřeme zbylým krémem. Dort z boku posypeme nasekanými pistáciemi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI