Jahodový dort zpět

Korpus:
vejce2 kscukr krupice60 gpolohrubá mouka + na vysypání formy60 g
sůl špetkamáslo na vymazání formy
Krém:
tučný tvaroh150 gmscarpone100 gsmetana ke šlehání150 ml
moučkový cukr1 lžícevanilkového extraktu několik kapek
Želatina:
želatina1 balení
Na dozdobení:
jahody250 gGrand Marnier2 lžícepistácie hrst
vejce 2 ks, cukr krupice 60 g, polohrubá mouka + na vysypání formy 60 g, sůl špetka, máslo na vymazání formy, tučný tvaroh 150 g, mscarpone 100 g, smetana ke šlehání 150 ml, moučkový cukr 1 lžíce, vanilkového extraktu několik kapek, želatina 1 balení, jahody 250 g, Grand Marnier 2 lžíce, pistácie hrst

Příprava

Sezóna jahod je v červnu na vrcholu, takže tento dort bude plný té nejlepší chuti právě teď. Je to taková klasika, která nás ale ještě neomrzela. 

1. Bílky si oddělíme od žloutků. V robotu začneme šlehat bílky se špetkou soli. Když nám začnou bělat, postupně přidáváme po lžících cukr. Šleháme, dokud nám nevznikne tuhý a lesklý sníh.

2. Poté zlehka metlou vmícháme žloutky a následně po částech polohrubou mouku. 

3. Hotové těsto nalijeme do formy (velikost cca 20 cm), kterou si dopředu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Pečeme na 170 stupňů 15 - 20 minut. 

4. Korpus necháme vychladnout. 

5. Mezitím si připravíme podle návodu na obalu želatinu a jahody si omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Nakrájené jahody rozložíme na tácek a dáme je do mrazáku. 

6. Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, moučkový cukr a vanilkový extrakt a necháme prošlehat. Nakonec přidáme smetanu a šleháme, dokud nám nevznikne tuhý krém. 

7. Korpus zlehka propícháme vidličkou a pokapeme likérem Grand Marnier. poté ho potřeme hotovým krémem (několik lžic krému si necháme na dokončení), na který vyskládáme vychlazené jahody. Nakonec dort zalijeme želatinou. 

8. Dort necháme vychladnout, dokud není želatina úplně tuhá. Poté ho vyndáme z formy a z boku potřeme zbylým krémem. Dort z boku posypeme nasekanými pistáciemi.

2019-06-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI