Jahodový krém s arašídovým máslem zpět

Ingredience:
zralý banán1 ksavokádo1/2 ksjahody250 g
chia semínka3 lžičkyarašídové máslo2 lžíce
zralý banán 1 ks, avokádo 1/2 ks, jahody 250 g, chia semínka 3 lžičky, arašídové máslo 2 lžíce

Příprava

Jahodové šílenství pokračuje a já jsem nějak neodhadla množství nasbíraných jahod na samosběru. Mrazák už přetéká k prasknutí a v lednici byla pořád hromada jahod volající po spotřebování. Jahodových receptů je mnoho, ale chtěla jsem něco nového, rychlého a samozřejmě dobrého. Posbírala jsem tedy všechno, co mi přišlo pod ruku, a vznikl skvělý krém s příchutí arašídového másla. A svačina na druhý den byla během několika minut na světě. 

Díky avokádu je konzistence opravdu dokonalá a sametová. Banán zase dodá jahodám sladkost, takže už opravdu není potřeba doslazovat. No a arašídové máslo všemu dodá tu skvělou třešničku na dortu.

Jo, a abych nezapomněla, krém je raw, vegan a bez lepku, takže ideální snad úplně pro všechny!!

Kouzlo raw dezertů a pudingů spočívá v jejich jednoduchosti. Avokádo vydlabeme a dáme do mixeru společně s pokrájeným banánem a jahodami. K ovoci přisypeme chia semínka a pořádnou dávku arašídového másla! Všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém. Nelekejte se, že je řidší, chia semínka ho krásně zahustí.

Hotový krém naservírujeme do misek nebo sklenic a ozdobíme čerstvými jahodami. Necháme ho alespoň 2 hodiny v lednici, aby chia semínka nabobtnala a krém zhoustnul. Pak už se do něj jen s radostí a chutí pustíme!

2016-07-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI