Jahodový pohár s krémem z mascarpone, lotus sušenkami, zakysanou smetanou a jahodovým topingem zpět

Ingredience:
jahody250 gmascarpone250 gzakysaná smetana250 ml
sušenky Lotus dle potřebymoučkový cukr dle chutijahodový toping dle potřeby
meduňka na ozdobení
jahody 250 g, mascarpone 250 g, zakysaná smetana 250 ml, sušenky Lotus dle potřeby, moučkový cukr dle chuti, jahodový toping dle potřeby, meduňka na ozdobení

Příprava

Musím se vám k něčemu přiznat. Už od pátku se přemlouvám, že upeču jahodový cheesecake. Od soboty mám doma suroviny jako jsou mascarpone a zakysaná smetana. A co myslíte? Pořád nic. Prostě se do toho ne a ne dokopat.
Nakonec jsem dneska zvolila možná lepší variantu, kde upotřebím suroviny, které mám v ledničce. Pohár - neboli skleničkový dezert. Tyhle dezerty se začaly objevovat čím dál tím více a je to fakt pecka. Jsou krásné pro oko a lahodné svou rozmanitou skladbou navrstvených chutí.
 
Jahody s troškou moučkového cukru si rozmixujeme do hladka. Cca 3/4 rozdělíme do skleniček a do zbytku rozmixovaných jahod přidáme mascarpone a znovu umixujeme. Tento krém navrstvíme na rozmixované jahody, na tuto vrstvu přidáme vrstvu z rozlámaných lotus sušenek, potom dáme zakysanou smetanu a nakonec ozdobíme jahodou, lískem meduňky a zalijeme jahodovým topingem.
 
Tentokrát byly docela muka vše vyfotit, protože se mi na pohár sbíhaly sliny! Myslím, že hodnocení dezertu bude stačit takto: Byl vynikající!
2015-04-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI