Radka Šofrlová z blogu Kouzlo mého domova

Radka Šofrlová z blogu Kouzlo mého domova zpět

jméno a příjmení Radka Šofrlová
znamení panna
koníčky vaření, pečení, focení, hudba, četba, háčkování a rodina
sny a cíle Pro někoho možná obyčejné, ale pro mě úplně nejvíc znamená mít zdravou a šťastnou rodinu, a pokud budou děti jednou pyšný, jakou měly mámu, budu si říkat: „Tak přesně za tohle to stálo.“
blog Kouzlo mého domova

Jmenuji se Radka a jsem mámou na plný úvazek - již osmým rokem se starám o mou rodinu. Mám dvě krásné děti - téměř osmiletou dceru Lucinku a pětiletého syna Pepánka. A velmi pracovně vytíženého manžela ♥.
Miluji vše krásné, sladěné nejlépe do posledního detailu, jsem citlivá, upovídaná a většinou připravená druhým pomoci. Někdy příliš velký perfekcionista, jindy flink. Ale když už něco dělám, tak většinou tak, aby to za to stálo!
Kuchařkou jsem nenarodila, ani nevyučila. Dokonce ani v dospívání jsem k vaření netíhla. Jak říká můj manžel, vařit jsem se naučila, až po svatbě. Miluji blogy o jídle, krásné fotky, které v člověku probudí hned několik smyslů najednou - zrak, chuť a čich. Mám ráda ten proces práce, kdy se vám z jednotlivých surovin podaří to, v co jste třeba ze začátku ani nedoufali. A pak ta radost: mami, bylo to výborný a tohle se ti fakt povedlo!

Recepty kuchaře
Tvarohové koblížky s rumovými jablíčky

Tvarohové koblížky s rumovými jablíčky

Už nějakou dobu mám v hlavě jeden recept a právě dnes uzrál ten pravý čas, abych ho realizovala. 

6.12.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Bulgurové rizoto s krůtím masem, žampiony a listovým špenátem

Bulgurové rizoto s krůtím masem, žampiony a listovým špenátem

Dnes mám pro vás recept na bulgurové rizoto. Tentokrát jsem si vařila pouze pro sebe, protože děti mám ještě na prázdninách, ale myslím, že tahle varianta rizota by chutnala i jim.

13.4.2018 Doba přípravy: 20 min více info
Kari cizrna s listovým špenátem a kokosovým mlékem

Kari cizrna s listovým špenátem a kokosovým mlékem

vegetariánský recept

Konečně došlo i na kokosové mléko v kombinaci s cizrnou, na kterou se chystám už určitě rok. A opět jsem využila i vynikající paraořechový olej. Takže pokud máte chuť, můžete tento recept vyzkoušet. Za mě tomuto pokrmu dávám 1*.

28.3.2018 Doba přípravy: 20 min více info
Pomazánka z olomouckých syrečků

Pomazánka z olomouckých syrečků

Včera jsem dostala chuť na olomoucké syrečky. 

Když jsem byla na nákupu a přemýšlela, co nakoupit k večeři, vzpomněla jsem si právě na ně a řekla si, že zkusím pomazánku, o které mi povídala kolegyně. 

Je vynikající, takže pokud jste i vy milovníci syrečků, určitě ji zkuste!

20.3.2018 Doba přípravy: 10 min více info
Špagety s krůtím masem, zeleninou, sušenými rajčátky a kapary

Špagety s krůtím masem, zeleninou, sušenými rajčátky a kapary

Existuje několik pokrmů, které lze připravit relativně rychle, a přesto uspokojí dokonale vaše chutě. 

Já osobně bych mohla existovat bez masa, ale pokud už si mám maso dát, většinou je to bílé maso. A k tomu hromadu zeleniny a jsem spokojená. 

Tyhle špagety mají proto v sobě to, co mám ráda. Bílé maso, zeleninu, česnek a nádech jihu - kapary a sušená rajčata.

20.3.2018 Doba přípravy: 20 min více info
Krémová květáková polévka s tymiánovo-česnekovými krutony

Krémová květáková polévka s tymiánovo-česnekovými krutony

Ještě když jsme šli do obchodu, nevěděla jsem, co si dnes uvaříme za polévku. Prostě jsem byla bez nápadu.

Takže jsem plánovala, že se půjdeme podívat na zeleninu, a že mě třeba něco napadne. 

Vystavené měli různé dýně, ale jelikož jsme dýňovou měli nedávno a navíc mám doma dýně od mamky, nebylo to to pravé ořechové. 

Pak jsem ale přišla ke květáku a bylo rozhodnuto. Dnes bude květáková polévka s tymiánovo-česnekovými krutony.

20.3.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka

Dnešní sladký dezert je jako na míru šitý nebo lépe řečeno pečený naší Lucince. 

Tak jako se mění chutě mně, nebo třeba vám, stejně na tom je i Lucinka. Poslední dobou má ráda sladké s příchutí čokolády. Ať je to zmrzlina, hořické trubičky s čokoládovou náplní nebo třeba horká čokoláda. 

Proto už mě asi 14 dní přemlouvá, abych upekla něco s čokoládou, třeba bábovku.

Vždy jsme pekli buď mramorovou, nebo citronovou, takže je na čase splnit přání. 

A když jsem viděla, kolik druhů bábovek je na stránkách Maminčiny recepty, bylo jasné, že tady si musí vybrat snad úplně každý. Takže pokud jste také milovníci bábovek a rádi byste vyzkoušeli nějakou novou, stačí mrknout sem.

20.3.2018 Doba přípravy: 60 min více info
Quinoa s kuskusem, cuketou, žampiony a česnekem

Quinoa s kuskusem, cuketou, žampiony a česnekem

vegetariánský recept

Máte občas pocit, že by vaše tělo uvítalo změnu? Nebo že máte chuť vyzkoušet to, co jste si doma ještě nepřipravili? Quinou už nějaký ten pátek doma mám koupenou. Ochutnala jsem ji už několikrát - chutná mi. Ale pořád na ni ne a ne dojít u nás doma v kuchyni. Až konečně dnes uzrála ta pravá chvíle a já ji připravila k obědu. A ještě jeden poklad jsem na přípravu tohoto pokrmu použila. Olej z para ořechů.

Poprvé jsem o tomto oleji slyšela, když mne oslovili ze společnosti Seaneergy, která tento olej do České republiky dováží, zda bych neměla zájem tento malý zázrak vyzkoušet. A protože určitě stojí za to se o tomto oleji dozvědět malinko více, připravím pro vás příště článek právě o tomto oleji.

19.3.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Špenátový quiche

Špenátový quiche

Stalo se vám už někdy, že jste četli nějakou knížku a ta vás přímo inspirovala k tomu, něco dobrého si připravit, a při její četbě vás honila mlsná? Poprvé se mi to stalo, když jsem četla knížku Pod toskánským sluncem. A teď podruhé. Na léto jsem si objednala několik knížek, abych se zase ponořila do četby a užila si to, na co jsem v poslední době neměla moc času. Jednou z knížek je i Madame Chic aneb co všechno jsem se naučila v Paříži od  Jennifer L Scottové. Hned první kapitola je věnovaná jídlu a už tam to začalo. A protože už jsem se delší dobu chystala poprvé upéct quiche, nastala ta pravá chvíle právě teď. Do vyhledávače jsem si zadala quiche a zrovna tento se mi  líbil na první pohled a proto jsem ho vyzkoušela. A pokud budete mít chuť, můžete ho zkusit se mnou také.
14.7.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Levandulová limonáda

Levandulová limonáda

Léto nám ukazuje svou pravou tvář. Sluníčko svítí a pálí a do konce týdne se rtuť na teploměru přehoupne dokonce přes třicítku. Dodržovat pitný režit obzvláště v tomto počasí je tedy velmi důležité. A pokud patříte k těm lidem, kteří se občas rádi osvěží něčím nezvyklým, mohu vřele doporučit třeba levandulovou limonádu. Poprvé jsem ji ochutnala již loni na jednom výletě. Už tenkrát mě její chuť velmi mile překvapila a naladila, ale když jsme si ji letos poprvé připravili sami, mé chuťové buňky tančily a letěly přímo do oblak na pozdrav sluníčku. Proč? Protože pro mě je to naprosto dokonalá kombinace osvěžení a výborné chuti. Recept jsem nalezla v mé oblíbené kuchařce od Dity P...

3.7.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Krémová polévka z rajských jablíček s česnekem a bazalkou

Krémová polévka z rajských jablíček s česnekem a bazalkou

Máme tu zase podvečer, skoro večer a dnešní den opět utekl velmi rychle. A zase nastala otázka, co k večeři. A protože se mi sešlo doma dost krásných a voňavých rajských jablíček, rozhodla jsem se tentokrát pro polévku z rajských jablíček s česnekem, bazalkou a hoblinkou parmazánu.
1.7.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Jahodovo-ostružinový skleničkový dezert s krémem z mascarpone, Lotuskami a zakysanou smetanou

Jahodovo-ostružinový skleničkový dezert s krémem z mascarpone, Lotuskami a zakysanou smetanou

Dnes byl den dětí a i když jsme s dětmi slavili průběžně už dva předchozí víkendy na akcích pro děti, ani dnes nesměla ještě chybět alespoň mlska a přípitek s dětským šampáněm.
Opět jsem připravila oblíbený skleničkový dezert - tentokrát s jahodami a ostružinami.
9.6.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Jednohubky s česnekovo-limetkovým gervais krémem a uzeným lososem

Jednohubky s česnekovo-limetkovým gervais krémem a uzeným lososem

Je to pár dní, kdy jsem vám zde dala tip na rychlou večeři v podobě zapékaných bagetek. A protože nás tento týden čekají tropické teploty a trávit čas u sporáku není zrovna dobrý nápad, přináším další tip na rychlou večeři.

9.6.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Krémová polévka z červené čočky

Krémová polévka z červené čočky

V lednici mi zbyl ještě řapíkatý celer a protože ho v polévkách máme moc rádi, uvařila jsem dneska další krémovou polévku - tentokrát z červené čočky.

17.4.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

vegetariánský recept

Na pomazánku z cizrny nebo červené čočky se chystám už docela dlouho, ale pořád se do ní ne a ne  pustit. Dokonce jsem měla včera už připravené suroviny, ale pak nějak už nezbyly síly, takže na ní došlo až dnes.
17.4.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Zapékané gnocchi se čtyřmi druhy sýrů, smetanou a šunkou serano

Zapékané gnocchi se čtyřmi druhy sýrů, smetanou a šunkou serano

Dnes bych vám ráda přinesla opět jeden recept. Je skupina lidí, která pokrmy se smetanou a sýrem vůbec nemusí. A pak je skupina lidí, která tato jídla doslova miluje.
16.4.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Jahodový pohár s krémem z mascarpone, lotus sušenkami, zakysanou smetanou a jahodovým topingem

Jahodový pohár s krémem z mascarpone, lotus sušenkami, zakysanou smetanou a jahodovým topingem

Musím se vám k něčemu přiznat. Už od pátku se přemlouvám, že upeču jahodový cheesecake. Od soboty mám doma suroviny jako jsou mascarpone a zakysaná smetana. A co myslíte? Pořád nic. Prostě se do toho ne a ne dokopat.
16.4.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Pomazánka z bříšek uzeného lososa

Pomazánka z bříšek uzeného lososa

I když jak se to vezme. Dnes je u nás už od rána uplakané počasí. Ale i to k jaru patří.
 
Dnes bych vám ráda přinesla recept na jednu moc dobrou a jednoduchou pomazánku z minima surovin. Občas ty nejjednodušší věci jsou ty nejlepší.
16.4.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Hráškový krém s řapíkatým celerem a bazalkovým pestem

Hráškový krém s řapíkatým celerem a bazalkovým pestem

Máme zelený čtvrtek a podle tradic se tento den měla jíst pouze zelená strava, aby byl člověk celý rok zdravý. Sice jsme celý den pouze "zelenou" nejedli, přesto jsem k večeři přeci jen připravila alespoň zelenou polévku...
16.4.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Ořechový koláš s krémem Limoncello, jahodami a granátovým jablkem

Ořechový koláš s krémem Limoncello, jahodami a granátovým jablkem

I když byl tento pracovní týden kratší než obvykle, byla jsem nějak bez energie a usínala jsem večer velmi brzy. Doma jsem udělala jen to nejnutnější a přála si, aby už byl pátek.
16.4.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Oreo skleničkový dezert se straciatellovým a malinovým krémem

Oreo skleničkový dezert se straciatellovým a malinovým krémem

Ač je dnes bílá sobota a k tradicím patří pečení mazance (na který také dojde), přesto Velikonoce nevelikonoce, když něco milujete, hodíte za hlavu i tradice a prostě musíte. Do skleničkových dezertů jsem se prostě zamilovala, takže to by u nás nebyl už víkend, abych nevymyslela další. Skleničkový dezert - to je věda.
16.4.2015 Doba přípravy: 20 min více info
Krůtí steaky s variací salátů a datlovo-pomerančovou zálivkou

Krůtí steaky s variací salátů a datlovo-pomerančovou zálivkou

Máte chuť na maso, ale nechcete mít pocit, že jste snědli půl prasátka? Proto tento jednoduchý recept na krůtí steaky v doprovodu voňavého salátu s netradiční zálivkou.

16.3.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Smažené polenotvé noky s datlovým sirupem a pekanovými ořechy

Smažené polenotvé noky s datlovým sirupem a pekanovými ořechy

Dezert po kterém nebudete rozhodně mít chuť na sladké, možná se budete poohlížet po pánvičce, jestli ještě nějaký ten nok nezbyl.

12.3.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Domácí houstičky

Domácí houstičky

Také tak milujete čerstvé křupavé pečivo? Musím se přiznat, že já ano. Buď jen tak, nebo namazané máslem. Nebudu tady psát, že denně si rohlíky a housky pečeme, ale tu a tam děti dostanou chuť na domácí houstičky a já jim je tedy jednou za čas ráda upeču. Zrovna nedávno si na ně Lucinka zase vzpomněla :-)

30.1.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Loupáčky

Loupáčky

Loupáčky mám spojené s dětstvím. Loupáčky a kakao patřily k sobě a hodně často jsme je mívali ke svačině ve školce. Dneska se tomu snad už ani loupáčky neříká, setkala jsem se v obchodech s názvem makovky. Pro mě to ale naždy budou jen a pouze loupáčky. Naše děti mají dost často chuť na něco sladkého, ale suchého. No a loupáčky jsou přesně tím pravým. Takže pokud i vy chcete zavzpomínat na dětství a loupáčky si zrovna jako já s dětstvím spojujete, zde vám nabízím recept, který jsem našla na stránkách Moniky Brýdové.

16.1.2015 Doba přípravy: 90 min více info
Zapečené masové kuličky s bramborem a zeleninou

Zapečené masové kuličky s bramborem a zeleninou

Jak jsem tak koukala na blog, recepty sice dávám, ale krom sladkého strááášně málo, takže je čas to malinko napravit. Dnes jsem připravila mleté masové kuličky zapékané s brambory a zeleninou. Typ jídla vše do jednoho pekáčku mám strašně ráda. A to hned z několika důvodů. 

12.8.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Hruškovo-jablečný závin

Hruškovo-jablečný závin

Prázdniny jsou v plném proudu, polovina za námi a my se zase na několik dní vrátili domů. A hned měly děti chuť na něco sladkého. Nejdříve jsem neměla momentální nápad, ale pak jsem je naladila závinem, a aby to nebyl jen tak obyčejný závin, rozhodla jsem se, že upečeme hruškovo-jablečný závin.

12.8.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Koka sušenky

Koka sušenky

Nedávno jsme vás s dětmi zavedli do historické cukrárny. Sice to není tak dlouho, ale už i já vzpomínám, co vše se za mého dětství jedlo a co už třeba není k sehnání nyní, nebo jsem se s tím alespoň v obchodě nesetkala. 

12.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřová krkovička na kapiích s bramborovými noky

Vepřová krkovička na kapiích s bramborovými noky

Dneska jsem měla chuť na nějakou omáčku. A protože tuhle mám moc ráda, bylo rozhodnuto. 

12.8.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Krůtí závitky s parmskou šunkou a pórkem

Krůtí závitky s parmskou šunkou a pórkem

Dnes mám pro vás další recept ze "šuplíku". Závitky milujeme a tohle je výborná varianta. Takže pokud máte rádi krůtí maso, zde je recept.

12.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Dýňová polévka s česnekovo-bylinkovými krutonky

Dýňová polévka s česnekovo-bylinkovými krutonky

vegetariánský recept

Včera jsem si přivezla od mojí babičky dýni a od mojí mamky zase recept na polévku. Před chvilinkou jsem polévku dodělala a hurá! První dýňová polévka, kterou jedí i naše děti a dokonce si přidaly.

12.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Sváteční jahodový koláč s mascarpone

Sváteční jahodový koláč s mascarpone

Minulý týden jsem si lámala hlavu s tím, jakou dobrotu připravit dětem ke dni dětí. V pátek jsme si s Pepánkem zašli do Tchiba na kafíčko a  Pepánek si dal jahodový koláč a to mne inspirovalo, řekla jsem si, to bude to pravé :-) 

11.7.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Kuřecí koule ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuřecí koule ve smetanovo-hořčičné omáčce

V posledním dílu časopisu Apetit jsem nalezla několik receptů na masové koule, takže mne úplně začala honit mlsná. Připravila jsem tedy masové koule podle mého gusta se smetanovou omáčkou a zde vám nabízím recept. 

11.7.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Čokoládové cupcakes s karamelovým krémem

Čokoládové cupcakes s karamelovým krémem

V poslední době se na blogu nepohybuji tak často, takže se omlouvám, že i odpovědi na Vaše vzkazy trvají déle. Přesto jsem si dnes pro vás připravila další příspěvek.  Zítra slaví naše Lucinka 8. narozeniny.

10.7.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Levandulové sušenky

Levandulové sušenky

Fialová. To je barva levandule. Fialovou barvu, jako takovou moc nemusím. Ale levanduli miluji! Miluji její omamnou vůni, její barvu, miluji pohled na levandulová pole a mám ráda hemžení čmeláků na rozkvetlých keříčkách! Když jsme dnes šli pro Lucinku do školy, pochválila jsem paní sousedce její nádhernou levanduli.

10.7.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Celozrnné skořicovo-mandlové sušenky

Celozrnné skořicovo-mandlové sušenky

Sušenky mě v poslední době začaly dost bavit. Jsou rychlé, jsou dobré a rychle zmizí. Takže víte, že máte vždy čerstvé po ruce. 

10.7.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Celozrnný meruňkový koláč s mandlovou drobenkou

Celozrnný meruňkový koláč s mandlovou drobenkou

Léto začalo, prázdniny jsou tu a s nimi i období meruněk. 

10.7.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Hraběnčiny řezy s rebarborou

Hraběnčiny řezy s rebarborou

Včera přijela na návštěvu moje mamka. Přivezla jako vždy nějaké dobrůtky a něco ze zahrádky. Přivezla také rebarboru, po které jsem hned skočila. 

10.7.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Krůtí kousky v sladkokyselé omáčce

Krůtí kousky v sladkokyselé omáčce

Dnes mám pro vás jeden recept z "šuplíku". Z šuplíku proto, že patří k našim oblíbeným, ale nepřipravovala jsem ho aktuálně dneska. Ale protože jsem koukala, že jsem vás s recepty teď nějak šidila, "vyhrabala" jsem dnes právě tento recept.

28.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Med z květů černého bezu

Med z květů černého bezu

Až se nás zima zeptá, co jsme dělali na jaře, můžeme už částečně s klidem říci, že jsme nezaháleli :-) Nevím jak u vás, ale u nás už kvete černý bez. Chtěla jsem připravit šťávu, ale vzhledem k tomu, že jsme doma neměli kyselinu citronovou, objevila jsem, že je možné připravit z květů i výborný med. Takže šťávu si necháme na jindy a včera jsme se pustili do medu.

28.5.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Cheesecake s nektarinkami, bazalkovým cukrem a čokoládou

Cheesecake s nektarinkami, bazalkovým cukrem a čokoládou

Dobré ráno! Dnes pro vás píšu článek v netradiční čas. Je ráno, venku už zpívají ptáčci a sluníčko už také vstalo. Již pár dní se budím dříve, než mi zazvoní budík. Děti budou ještě půlhodinu spát. 

28.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Krémová polévka z řapíkatého celeru s řeřichou a slaninou

Krémová polévka z řapíkatého celeru s řeřichou a slaninou

Krémové polévky u nás doma můžeme - hlavně ty zelené. Mimochodem, možná i proto, že zelená je oblíbená barva mého syna :-) Od minule, kdy jsem připravovala fasoladu, mi tu zbyl skoro celý řapíkatý celer, tak mne napadlo, že by nebyla marná krémová polévka z řapíkatého celeru a jak mě napadlo, tak jsem udělala a výsledek mého snažení je zde.

28.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Tvarohovo-smetanový nanuk s pravou vanilkou

Tvarohovo-smetanový nanuk s pravou vanilkou

Pamatujete si, když jste byly malé a bylo léto? Jaká byla vaše nejoblíbenější zmrzlina nebo nanuk? Já měla samozřejmě ráda jahodovou zmrzlinu i dřeň, potom jednu dobu se dělaly italské, krásně barevné a lepkavé točené zmrzliny a ještě jedna klasika - nanuk Míša!

28.5.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Fasolada

Fasolada

Dnes vás v kuchyni zavedu ještě jednou na jih, tentokrát do Řecka. Fasolada je řecká fazolová  polévka a protože je velmi hutná, podává se v Řecku jako hlavní chod. Je výborná, a pokud máte rádi polévky z luštěnin, vřele doporučuji.

28.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Panna cotta s pravou vanilkou a malinovo-jahodovým přelivem

Panna cotta s pravou vanilkou a malinovo-jahodovým přelivem

Musím se přiznat, že než jsem se odhodlala připravit tento italský dezert, uběhla poměrně dlouhá doba. Nejsem totiž přivržencem vanilkové ani smetanové chuti - nemám ráda ani vanilkovou ani samotnou smetanovou zmrzlinu. Nakonec mě zlákal vzhled tohoto dezertu - vypadá totiž božsky!

28.5.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Vepřové kotlety s bramborovými noky a blanšírovanými fazolkami

Vepřové kotlety s bramborovými noky a blanšírovanými fazolkami

Když jsem na tento recept nedávno narazila v časopise Apetit, hned jsem věděla, že ho v nejbližší době musím realizovat. Kombinace bílého vína, hořčice a smetany slibovala totiž lahodnou chuť omáčky. A nemýlila jsem se, výsledek byl vynikající, proto bych se s ním teď s vámi ráda podělila.

28.5.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Borůvkovo-citronová zmrzlina

Borůvkovo-citronová zmrzlina

Venku nám svítí sluníčko, rtuť teploměru leze směrem vzhůru a v takovém krásném počasí si to nedovedu představit bez zmrzliny. Dnes vám přináším recept na jednu z nich.

7.5.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Zeleninový salát s tuňákem a cizrnou

Zeleninový salát s tuňákem a cizrnou

Blíží se léto. Kdy jindy než v tomto období máme příležitost odlehčit svůj jídelníček. Alespoň mně přes léto stačí nějaký salát na oběd. Cizrnu jsem poprvé ochutnala teprve nedávno, ale moc mi zachutnala. 

7.5.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Okurkový salát s kuřecím masem a bylinkami

Okurkový salát s kuřecím masem a bylinkami

Dnes jsem měla ve městě nějaké zařizování, budu dělat doma až večeři, takže co sobě k obědu? Musí to být nějaká rychlovka, ale jako na potvoru jsem si zapomněla koupit zeleninu a doma jen okurky. Tak co s tím? 

7.5.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Pappardelle mascarpone e spinaci (těstoviny se špenátem)

Pappardelle mascarpone e spinaci (těstoviny se špenátem)

vegetariánský recept

Máme tu zelený čtvrtek, tak co vymyslet za pokrm, aby v něm bylo něco zeleného? Jasně, špenát.

23.4.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Citronový dort s mascarpone (Mascarpone al limone)

Citronový dort s mascarpone (Mascarpone al limone)

Recept mě nadchl nejen pro vynikající výsledek svěží citronové chuti, ale i pro jeho rychlost a jednoduchost.

23.4.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Pappardelle al limone e funghi ( těstoviny s houbami a citronem)

Pappardelle al limone e funghi ( těstoviny s houbami a citronem)

vegetariánský recept

Neboli širší nudle s houbami a citronem. Nedávno jsem si koupila v obchodě tento typ těstovin a protože jsem chtěla vyzkoušet něco nového, hledala jsem, co by šlo připravit. 

23.4.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Jidáše

Jidáše

Jidáše patří k tradičnímu kynutému velikonočnímu pečivu a dříve se pekly na Zelený čtvrtek. 

14.4.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Lžícový koláč s ovocem

Lžícový koláč s ovocem

V létě máme rádi koláče s ovocem, tvarohem a žmolenkou a tento recept jsem dostala od mojí maminky. Je krásně vláčný a díky ovoci a tvarohu šťavnatý.

3.4.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a cibulkou

Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a cibulkou

Bramborové knedlíky a zelí - kdo by neměl rád tuto kombinaci.

3.4.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Větrníky s krémem a karamelovou šlehačkou

Větrníky s krémem a karamelovou šlehačkou

Jednou ze sladkých chutí, kterou miluji, je karamel. A když se řekne slovo karamel, vybavím si buď karamelový pohár, nebo větrníky. Odpalovaného těsta jsem se vždycky bála, ale na internetu jsem posbírala několik tipů a receptů, dala jsem si je dohromady a tady je ten pravý, který chutná nám.

3.4.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Koblížky ve skořicovém cukru

Koblížky ve skořicovém cukru

Koblížky jsou věčná klasika, a protože milujeme chuť a vůni skořice, koblížky ve skořicovém cukru jsou pro nás jasnou volbou a málokdy nějaký koblížek zůstane. Když jsem hledala recept na základní těsto, našla jsem jeden v Apetitu, kde o nich píší, že jsou to ty nejlepší koblihy a je to skutečně tak.

3.4.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Brokolice patří k naší oblíbené zelenině - hlavně ne v té příliš surové formě a tenhle nákyp je prostě vynikající a vždycky se po něm zapráší. Poprvé jsem ho jela u mojí mamky a od té doby patří do našeho jídelníčku.

3.4.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Jednoduchý brokolicový krém

Jednoduchý brokolicový krém

Naše děti milují krémové polévky všeobecně - hlavně ty zelené. A tohle je jedna varianta z nich.

3.4.2014 Doba přípravy: 30 min více info
zpět na home stranu
Články
Hody, hody...

Hody, hody...

Když jsem byla malá, vždy se u nás barvila vajíčka nejen v barvách, ale i ve slupkách od cibule. 

14.4.2014 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI