Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a cibulkou zpět

Ingredience:
cukr krupice2 lžícevařené nastrouhané brambory300 gsyrové brambory nastrouhané najemno300 g
polohrubá mouka200 gsůl špetkasádlo kousek
uzený špek100 gvětší cibule (nakrájená najemno)1 kskysané zelí1 balení (500 g)
cibule2 ks
cukr krupice 2 lžíce, vařené nastrouhané brambory 300 g, syrové brambory nastrouhané najemno 300 g, polohrubá mouka 200 g, sůl špetka, sádlo kousek, uzený špek 100 g, větší cibule (nakrájená najemno) 1 ks, kysané zelí 1 balení (500 g), cibule 2 ks

Příprava

Bramborové knedlíky a zelí - kdo by neměl rád tuto kombinaci.

Ze strouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s vařenými strouhanými bramborami. Ochutíme solí, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vaříme ve vařící osolené vodě cca 7 minut. Lehce omastíme rozpuštěným sádlem.

Špek orestujeme, přidáme najemno krájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na sádle zesklovatíme najemno krájenou cibulku. Přidáme zelí, ochutíme cukrem a solí a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.

2014-04-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI