Vepřová krkovička na kapiích s bramborovými noky zpět

Ingredience:
vepřová krkovice4 plátkycibule2 ksolej trochu
sterilované kapie dle chutičesnek2 stroužkysůl špetka
čerstvě mletý pepř špetkacukr1 lžičkahladká mouka na zahuštění
vepřová krkovice 4 plátky, cibule 2 ks, olej trochu, sterilované kapie dle chuti, česnek 2 stroužky, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, cukr 1 lžička, hladká mouka na zahuštění

Příprava

Dneska jsem měla chuť na nějakou omáčku. A protože tuhle mám moc ráda, bylo rozhodnuto. 

Nejprve si maso omyjeme a osušíme. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli nasekáme najemno a osmahneme na oleji. Potom přidáme krkovici a z obou stran osmahneme. Poté zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce sterilované kapie a dusíme do měkka. Jakmile máme maso měkké, vyjmeme jej, přidáme lžičku cukru a omáčku zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme. Omáčku případně dosolíme podle chuti. Podáváme s bramborovými noky. 

Tentokrát mne moc potěšila Lucinka. Není moc na maso. Ale tentokrát si přidala maso a omáčku dvakrát. To je ta největší odměna pro kuchařku :-) No a Pepánek, ten je zase na noky...

2014-08-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI