Pappardelle al limone e funghi ( těstoviny s houbami a citronem) zpět

Ingredience:
těstoviny pappardelle100 gmáslo1 lžičkaolivový olej trochu
nasekaná petrželka menší hrststrouhaný parmazán1 lžícesůl špetka
pepř špetkažampiony2 ksčesnek2 stroužky
šťáva z citronu1/4 ks
těstoviny pappardelle 100 g, máslo 1 lžička, olivový olej trochu, nasekaná petrželka menší hrst, strouhaný parmazán 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, žampiony 2 ks, česnek 2 stroužky, šťáva z citronu 1/4 ks

Příprava

Neboli širší nudle s houbami a citronem. Nedávno jsem si koupila v obchodě tento typ těstovin a protože jsem chtěla vyzkoušet něco nového, hledala jsem, co by šlo připravit. 

A protože mám ráda žampiony, oslovil mne zrovna tento recept, který jsem našla zde . V pokrmu se krásně spojí svěží chuť citronu, parmazánu a hub. A jak bývá u italské kuchyně zvykem, recept je jednoduchý, rychlý (příprava nám zabere cca 15 minut) a velmi chutný. Rozpis bude pro jednu osobu.

Nejprve si přivedeme k varu osolenou vodu. Žampiony si očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme a nastrouháme si parmazán. Omáčku si začneme připravovat až teprve tehdy, když vložíme těstoviny do vroucí vody. Do pánve si nalijeme cca lžičku olivového oleje a přidáme trochu másla a  na 5 minut orestujeme česnek se žampiony. Potom ochutíme solí a pepřem a přidáme citronovou šťávu. Těstoviny si přecedíme, ale v hrnci si necháme trošku vody, kterou potom přidáme s těstovinami na pánev k připravené směsi. Přidáme nasekanou petrželku, nastrouhaný parmezán a ještě kousíček másla a rychle promícháme. 

Jak vidíte, je to opravdu snadné a rychlé jídlo a já vám přeji dobrou chuť :-)

2014-04-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI