Zapečené masové kuličky s bramborem a zeleninou zpět

Ingredience:
mleté maso0,5 kgbrambory0,75 kgrajčata6 ks
žlutá paprika1 ksčesnek6 velkých stroužkůstrouhanka hrst
vejce1 kssůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
směs koření na mousaku nebo oregano, skořice, muškátový oříšek a mletý hřebíček špetkavoda na podlití1 dclolivový olej trochu
bylinky (čerstvá majoránka a rozmarýn) dle chuti
mleté maso 0,5 kg, brambory 0,75 kg, rajčata 6 ks, žlutá paprika 1 ks, česnek 6 velkých stroužků, strouhanka hrst, vejce 1 ks, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, směs koření na mousaku nebo oregano, skořice, muškátový oříšek a mletý hřebíček špetka, voda na podlití 1 dcl, olivový olej trochu, bylinky (čerstvá majoránka a rozmarýn) dle chuti

Příprava

Jak jsem tak koukala na blog, recepty sice dávám, ale krom sladkého strááášně málo, takže je čas to malinko napravit. Dnes jsem připravila mleté masové kuličky zapékané s brambory a zeleninou. Typ jídla vše do jednoho pekáčku mám strašně ráda. A to hned z několika důvodů. 

Za prvé - je to relativně rychlé, snadná příprava. Za druhé - minimum nádobí. A za třetí - tím, že jsou všechny suroviny najednou v jednom pekáčku, vytvoří se dokonalý sůsek výborné chuti a brambory natáhnou chuť ostatních surovin. Takže důvodů proč si připravit jídlo z jednoho pekáčku je opravdu několik a všechny stojí za to.  A protože jsme si přivezli z Řecka i nějaké to koření, hned se hodilo....

Nejprve si připravíme masové kuličky. Do směsi dáme mleté maso, 1 vajíčko, hrst strouhanky, sůl, 2 prolisované česneky a směs koření na mousaku. Promícháme důkladně a tvarujeme menší kuličky. Směs mletého masa jsem si připravila den dopředu, koření se krásně proleželo a kuličky jsem tvarovala až druhý den, ale samozřejmě můžete maso připravit až ten den. Potom si oškrábeme brambory a pokrájíme na středně veliké kousky, omyjeme rajčata a papriku a pokrájíme. Přidáme česnek na čtvrtiny, osolíme a promícháme. Poté přidáme masové kuličky, pokapeme olivovým olejem a podlijeme vodou. Nakonec popepříme čerstvě mletým pepřem a poklademe čerstvými bylinkami. Pečeme v troubě v uzavřeném pekáči na střední teplotu cca 1 hodinku. Před dopečením sundáme poklop a ještě cca 10 minut pečeme nezakryté.

Celou dobu se linula z trouby neuvěřitelná vůně a vzhledem k tomu, že máme otevřená okna i balkon, vůně se line i před domem.

2014-08-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI