Čokoládová bábovka zpět

Ingredience:
vejce5 kshořká čokoláda1 tabulkamáslo250 g
hladká mouka150 gcukr150 gprášek do pečiva1/2 balíčku
máslo na vymazání formyhrubá mouka na vysypání formy
vejce 5 ks, hořká čokoláda 1 tabulka, máslo 250 g, hladká mouka 150 g, cukr 150 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Dnešní sladký dezert je jako na míru šitý nebo lépe řečeno pečený naší Lucince. 

Tak jako se mění chutě mně, nebo třeba vám, stejně na tom je i Lucinka. Poslední dobou má ráda sladké s příchutí čokolády. Ať je to zmrzlina, hořické trubičky s čokoládovou náplní nebo třeba horká čokoláda. 

Proto už mě asi 14 dní přemlouvá, abych upekla něco s čokoládou, třeba bábovku.

Vždy jsme pekli buď mramorovou, nebo citronovou, takže je na čase splnit přání. 

A když jsem viděla, kolik druhů bábovek je na stránkách Maminčiny recepty, bylo jasné, že tady si musí vybrat snad úplně každý. Takže pokud jste také milovníci bábovek a rádi byste vyzkoušeli nějakou novou, stačí mrknout sem.

Ve vodní lázni si necháme rozpustit máslo s nalámanou tabulkou čokolády.

Mezitím si vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté hmoty.

Rozpuštěnou čokoládu s máslem necháme chvilku zchladit a poté přišleháme k vajíčkům s cukrem.

Poté opatrně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.

Bábovka je krásně vláčná, určitě ji zařadíme k našim stálicím!

2018-03-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI