Lžícový koláč s ovocem zpět

Těsto:
polohrubá mouka20 lžiccukr (stačí i 15)20 lžicrozpuštěné máslo15 lžic
vejce2 ksprášek do pečiva1 balíčekmléko (když bude těsto husté, přidejte)10 lžic
tvaroh1 ksvejce1 ksvanilkový cukr (nebo dle chuti)3 lžíce
Drobenka:
rozpuštěné máslo80 gpolohrubá mouka200 gcukr200 g
rum dle chuti
Různé ovoce:
maliny, borůvky, meruňky, rebarbora, rybíz, třešně... dle potřeby a chuti
polohrubá mouka 20 lžic, cukr (stačí i 15) 20 lžic, rozpuštěné máslo 15 lžic, vejce 2 ks, prášek do pečiva 1 balíček, mléko (když bude těsto husté, přidejte) 10 lžic, tvaroh 1 ks, vejce 1 ks, vanilkový cukr (nebo dle chuti) 3 lžíce, rozpuštěné máslo 80 g, polohrubá mouka 200 g, cukr 200 g, rum dle chuti, maliny, borůvky, meruňky, rebarbora, rybíz, třešně... dle potřeby a chuti

Příprava

V létě máme rádi koláče s ovocem, tvarohem a žmolenkou a tento recept jsem dostala od mojí maminky. Je krásně vláčný a díky ovoci a tvarohu šťavnatý.

Suroviny na těsto si odměříme a vše smícháme dohromady. Vylijeme buď na vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený pečícím papírem.

Dále si připravíme tvaroh. Žloutek, tvaroh, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady a potom nanášíme lžící tak, aby tvarohu nebyla souvislá vrstva, ale jen místy a po celé ploše.

Potom poklademe ovocem a nakonec si připravíme drobenku. Rozpustíme máslo a pomalinku přimícháme mouku a cukr, nakonec kápneme trošku rumu. Drobenkou koláč posypeme a dáme upéct. Pekla jsem na střední teplotu, až koláč zezlátl.

2014-04-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI