Krémová polévka z řapíkatého celeru s řeřichou a slaninou zpět

Ingredience:
řapíkatý celer nakrájený příčně na asi 0,5 cm silné nudličky400 gbrambory3 ksvoda1 l
olivový olej1 lžícemáslo plátekřeřicha a opečená slanina na dozdobení
řapíkatý celer nakrájený příčně na asi 0,5 cm silné nudličky 400 g, brambory 3 ks, voda 1 l, olivový olej 1 lžíce, máslo plátek, řeřicha a opečená slanina na dozdobení

Příprava

Krémové polévky u nás doma můžeme - hlavně ty zelené. Mimochodem, možná i proto, že zelená je oblíbená barva mého syna :-) Od minule, kdy jsem připravovala fasoladu, mi tu zbyl skoro celý řapíkatý celer, tak mne napadlo, že by nebyla marná krémová polévka z řapíkatého celeru a jak mě napadlo, tak jsem udělala a výsledek mého snažení je zde.

Nejprve si v kastrolu rozpustíme plátek másla a přidáme lžíci olivového oleje. Potom vhodíme pokrájený řapíkatý celer a zhruba 5 minut zlehka restujeme, ale celer nám nesmí zhnědnout. Jakmile máme celer orestovaný, přilijeme vodu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme tak dlouho, dokud nám celer a brambory nezměknou. Poté odstavíme z plotýnky a ponorným mixerem umixujeme na hladký krém. Dochutíme ještě případně solí a čerstvě namletým pepřem. Porci ještě dozdobíme plátky na sucho osmahnuté slaninky a řeřichou.

Miluji rychlá jídla a tohle je jedno z nich, určitě vyzkoušejte!

2014-05-28 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI