Oreo skleničkový dezert se straciatellovým a malinovým krémem zpět

Malinové želé:
maliny250 gtřtinový cukr dle chutiželatina2 sáčky
Straciatelový krém:
smetana ke šlehání1 kelímekmascarpone1 kelímekpřesátý moučkový cukr1 lžíce
čokoláda1/2 tabulky
Malinový krém neboli přeliv:
tvaroh1 vaničkacukr dle chuti
Dále:
Oreo sušenky dle potřebymalinový džem dle potřebymalinový toping, meduňka, celé maliny, oreo sušenky na dozdobení
maliny 250 g, třtinový cukr dle chuti, želatina 2 sáčky, smetana ke šlehání 1 kelímek, mascarpone 1 kelímek, přesátý moučkový cukr 1 lžíce, čokoláda 1/2 tabulky, tvaroh 1 vanička, cukr dle chuti, Oreo sušenky dle potřeby, malinový džem dle potřeby, malinový toping, meduňka, celé maliny, oreo sušenky na dozdobení

Příprava

Ač je dnes bílá sobota a k tradicím patří pečení mazance (na který také dojde), přesto Velikonoce nevelikonoce, když něco milujete, hodíte za hlavu i tradice a prostě musíte. Do skleničkových dezertů jsem se prostě zamilovala, takže to by u nás nebyl už víkend, abych nevymyslela další. Skleničkový dezert - to je věda.
Nejprve si v hlavě sesumíruji hlavní surovinu - tentokrát jsem měla chuť na maliny. Naštěstí to není jak v pohádce O 12 měsíčkách, takže se stačilo jen modlit, aby maliny zrovna v obchodě nebyly vyprodané. Potom přemýšlíte, jaká doplňující chuť by se k malinám hodila, a která "sušenková" vrstva by byla fajn. 
Tentokrát jsem uvažovala nad oreo sušenkami a trubičkami. Ale k oreo sušenkám mě okamžitě napadl straciatellový krém a bylo rozhodnuto. Pak už jen vymyslet, jak na sebe vrstvy  sestavit a mohlo se jít na věc...
 
Nejprve si připravíme malinové želé. 
Do kastrůlku si dáme maliny, přidáme cukr a přelijeme čtvrt litrem vody, 
přivedeme k varu a provaříme cca 5 minut. 
Po provaření směs rozmixujeme ponorným mixerem a odendáme si 3/4,
 které použijeme na želé a zbytek použijeme na malinový přeliv.
Ve vedlejším kastrůlku si připravíme želatinu podlé návodu na sáčku. 
Jen malinká změna, na množství vody, které je uvedené v návodu na 1 sáčku použijeme dva sáčky želatiny. 
Takto připravenou želatinu smícháme s částí připravených provařených malin a hned teplé nandáme do skleniček a necháme důkladně vychladit.
 
Dále si připravíme straciatellový krém. 
Do nádoby si přesijeme 1 lžíci moučkového cukru
 a společně se smetanou ke šlehání vyšleháme. 
Poté ještě vešleháme kelímek mascarpone  a dáme do skleniček na malinové želé.

Následuje vrstva rozlámaných oreo sušenek, 
na které dáme ještě do každé skleničky 2 lžičky malinového džemu.
 
Nakonec si smícháme zbylé provařené maliny s tvarohem a tekutější směs nalijeme jako konečnou vrstvu dezertu.
 
Ozdobíme oreo sušenkou, malinou, lístkem meduňky a můžeme ještě zalít malinovým topingem. 

V dezertu se snoubí svěží chuť malin s jemnou smetanou a hořkou čokoládou a navzájem se krásně doplňují, takže si přijde na své opravdu každý.
2015-04-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI