Smažené polenotvé noky s datlovým sirupem a pekanovými ořechy zpět

Ingredience:
instantní polenta125 gvoda0,5 lmletá skořice špetka
třtinový cukr špetkaolej datlový sirup
pekanové ořechy
instantní polenta 125 g, voda 0,5 l, mletá skořice špetka, třtinový cukr špetka, olej , datlový sirup , pekanové ořechy

Příprava

Dezert po kterém nebudete rozhodně mít chuť na sladké, možná se budete poohlížet po pánvičce, jestli ještě nějaký ten nok nezbyl.

Nejprve si přivedeme k varu 0,5 l mírně osolené vody. Poté hrnec odstavíme z plotny a rychle vsypeme instatní polentu a rychle mícháme, aby nám nevznikly hrudky. Vrátíme hrnec zpět na plotnu a mícháme a zhruba za jednu minutu je polenta hotová. Dochutíme třtinovým cukrem a mletou skořicí.
Z takto připravené směsi tvarujeme lžičkami noky, které smažíme na lehce pomazané pánvičce. Usmažené noky zalijeme datlovým sirupem a poklademe pekanovými ořechy. Můžeme přidat i na kolečka nakrájený banán.

Doboru chuť!

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2015-03-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI