Těsto: | |||||
špaldová mouka chlebová | 275 g | máslo | 250 g | tvaroh - kostka | 250 g |
sůl | špetka | ||||
Tvarohová náplň: | |||||
tvaroh | 1 vanička | javorový sirup | 3 - 4 lžíce | rozinky | cca 1 lžíce |
citron | dle chuti | sůl | špetka | ||
Slaná náplň - dle oka a zbylého těsta: | |||||
nahrubo nastrouhaný sýr Gouda | cca 15 - 20 g | šunka nakrájená na kostičky | 1 plátek | ||
Dále: | |||||
vajíčko | na potření | cukr moučka | na posypání | semínka - černý sezam | dle chuti |
Můj muž občas rád posnídá tvarohové buchty. Nevidím ale moc ráda, když je chce konzumovat i můj syn (to je tak, když si přečtěte složení takových buchet, zároveň jsem ale tentokrát nechtěla věnovat čas a úsilí kynutému těstu, a tak přišla na řadu jednoduchá snídaně o pár krocích. Pak šup s tím na plech a do trouby a může se snídat.
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto. Ideální je nechat ho aspoň hodinu odležet v lednici. Já nechala přes noc.
Hotové těsto rozválíme na plát a rádýlkem nebo nožem rozkrájíme na čtverečky velikosti cca 5-7cm. Doprostřed každého čtverečku dáme náplň a předložíme tak aby nám vznikl trojúhelník. Kraje k sobě přitiskneme.
Skládáme na plech, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, slanou verzi můžeme posypat sezamem nebo jinými semínky a dáme péct do trouby rozpálené na 160 stupňů. Pečeme asi 10-15 minut. Po vyjmutí sladkou verzi posypeme nebo obalíme cukrem. Necháme trochu vychladnout a podáváme
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI