Jednoduché vánoční suchárky zpět

Ingredience:
cukr moučka140 gcelé vejce1 ksžloutek1 ks
hladká mouka140 gmandle nebo lískové ořechy100 g
cukr moučka 140 g, celé vejce 1 ks, žloutek 1 ks, hladká mouka 140 g, mandle nebo lískové ořechy 100 g

Příprava

Nevím, jak starý tento recept je. Ale suchárky pekávala už moje babička a byly mezi prvními, které rychle zmizely z tácku s cukrovím.

Cukr s vajíčky vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme mouku a mandle (ořechy).
Na mírně pomoučeném válu těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme váleček v průměru 2 cm silný. Přeneseme na plech na pečící papír, nebo folii a dáme na 15 - 20 minut do trouby na 170 - 180°C upéct do růžova.
Každá trouba peče jinak, tak po 10 minutkách nakoukneme a pak už jen hlídáme barvu suchárků.
Po upečení ještě teplé krájíme na 1,5 cm špalíčky.
Dáváme pozor, aby suchárky po vytažení z trouby moc nevychladly. Šly by špatně krájet a drobily by se.

2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI