Kakaová ovesná kaše a acai zpět

Ingredience:
jemné ovesné vločky50 gmléko (ovesné)200 mlnepražené kakao2 lžíce
acai prášek2 lžícečekankový sirup1 lžíceovoce na ozdobení
jemné ovesné vločky 50 g, mléko (ovesné) 200 ml, nepražené kakao 2 lžíce, acai prášek 2 lžíce, čekankový sirup 1 lžíce, ovoce na ozdobení

Příprava

Konečně je zpět období teplých snídaní, nadýchaných lívanců, horkých vaflí a krémových kaší. Jak já jsem se na něj těšila! Přes všechno to lamentování nad špatným počasím, studenýma nohama, věčně červeným nosem, deštěm, přibývajícími vrstvami svetrů pod kabátem a tmou ve čtyři odpoledne, má podzim nepopsatelné kouzlo, pro které ho tak miluji. Konečně moje tělo toužebně volá každé ráno po misce horké obilné kaše, a já vždy jeho přání s radostí vyslyším.

Nejenže vás kaše po ránu náramně prohřejí a nastartují trávení pro následující den, zároveň vás zasytí opravdu na dlouho. Zvlášť v tomto chladném období se snažím dbát na pořádný příjem vitamínů, proto do jídel mimo řádné dávky čerstvého ovoce a zeleniny, ráda přidávám i některé z takzvaných superfoods. Jedním z nich je acai prášek, který je přímo nabitý antioxidanty a vitamíny. Navíc má nádherně fialovou barvu a úžasnou chuť připomínající borůvky v čokoládě. Každému jídlu dodá příjemnou svěžest a šťavnatost. Acai prášek mám momentálně od firmy Balíček zdraví a jsem s ním moc spokojená, proto vám dole pod receptem nechám odkaz, tak na něj můžete mrknout.

Ještě bych se s vámi chtěla podělit o můj objev měsíce, čekankový sirup! Jedná se o alternativní sladidlo, které má oproti ostatním sirupům minimální glykemický index a vy nemáte ihned po dojedení snídaně potřebu vyluxovat ledničku, a zároveň velmi nízkou kalorickou hodnotu. Za mě je to rozhodně fajn zpestření a ozvláštnění jídelníčku. Vím, stále je to sladidlo, ale lžička medu nebo sirupu do ranní kaše ještě nikomu neublížila, no ne?

Co vy a alternativní sladidla a rostlinné sirupy, používáte je? 

Ovesné vločky nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem a pomalu přivedeme k varu. Osladíme čekankovým sirupem (pokud ho nemáte, použijte med nebo jiné vaše oblíbené sladidlo) a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí přibližně 10 minut. Ve chvíli, kdy je kaše hustá tak akorát podle našich představ, vypneme plotýnku a vmícháme kakao a acai prášek. 

Hotovou kaši ozdobte oblíbeným ovocem, zakápněte sirupem a pak už si jen vychutnejte vaši snídani.

Poznámka: Acai prášek seženete TADY.

2017-11-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI