Kakaové muffiny s banány a vlašskými ořechy zpět

Ingredience:
zralé banány3 ksholandské kakao4 lžícerozmixované vlašské ořechy90 g
povolené máslo50 gkokosový olej30 gvejce2 ks
med4 lžíceprášek do pečiva bez fosfátů2 lžičkyšpaldová mouka typ 630100 g
rozmixované ovesné vločky30 gvlašské ořechy na dozdobení
zralé banány 3 ks, holandské kakao 4 lžíce, rozmixované vlašské ořechy 90 g, povolené máslo 50 g, kokosový olej 30 g, vejce 2 ks, med 4 lžíce, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, špaldová mouka typ 630 100 g, rozmixované ovesné vločky 30 g, vlašské ořechy na dozdobení

Příprava

Opět jedno skvělé využití zralých banánů a jak jinak než v námi oblíbené formě muffinů. Díky banánům nebylo třeba už extra sladit, jen jsem využila trochu medu. Muffiny jsou krásně vláčné a díky ořechům i nádherně voní. Dnes jsme si je dali po obědě za odměnu a v teple s čajem či kávou koukali na padající sníh za oknem.

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Nachystáme si formu na muffiny a vyložíme ji silikonovými (nebo papírovými) košíčky. V míse smícháme vejce a med a vyšleháme do pěny. Poté přidáme rozmačkané (rozmixované) banány, povolené máslo kokosový olej a šleháme.

Pak do sypké směsi přidáme kakao, prášek do pečiva a jako poslední vmícháme mouku a rozmixované ovesné vločky. Směs promícháme a pak plníme formy na muffiny (přibližně do tří čtvrtin) a na vrch každého dáme vlašský ořech. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-11-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI