Karibský svatební dort zpět

Korpus:
máslo315 ghladká mouka280 gkypřící prášek2 a 1/2 lžičky
sůl špetkakrupicový cukr375 gvejce7 ks
podmáslí160 mlkompotovaný ananas200 gstrouhaný kokos125 g
Poleva:
bílky3 ksmoučkový cukr156 gvanilkový cukr1 a 1/4 sáčku
máslo156 gmáslo a hrubá mouka na vysypání formykvěty (nejlépe jedlé) na dozdobení
máslo 315 g, hladká mouka 280 g, kypřící prášek 2 a 1/2 lžičky, sůl špetka, krupicový cukr 375 g, vejce 7 ks, podmáslí 160 ml, kompotovaný ananas 200 g, strouhaný kokos 125 g, bílky 3 ks, moučkový cukr 156 g, vanilkový cukr 1 a 1/4 sáčku, máslo 156 g, máslo a hrubá mouka na vysypání formy, květy (nejlépe jedlé) na dozdobení

Příprava

Trochu jiný, než jsme zvyklí, ale přesto dobrý....

Vytřeme máslem a vysypeme moukou čtvercovou formu o hraně 25 cm.
Smícháme si hladkou mouku s kypřícím práškem a solí.
Oddělíme žloutky a bílky.
Ve větší míse utřeme máslo s krupicovým cukrem. Nejlépe elektrickým šlehačem. Asi po 5 minutách šlehání přidáváme po jednom žloutku a pořád šleháme. Pak přidáme moučnou směs a podmáslí.
Ananas nakrájíme na malé kousky a spolu s kokosem vmícháme do těsta. Nakonec vyšleháme sníh z bílků, do kterého jsme před koncem šlehání přidali vanilkový cukr. Opatrně překládáním vmícháme sníh do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby, kterou jsme předehřáli na 180°C a pečeme cca 1 hodinu. Kontrolujeme špejlí - každá trouba peče jinak.
Po dopečení necháme korpus vychladnout.
Polevu připravíme tak, že si dáme vařit vodu do většího kastrolu. Když voda vře, dáme si do ní ohnivzdornou misku, dáme do ní bílky a moučkový i vanilkový cukr. Mícháme, dokud se cukry nerozpustí (asi 2 - 3 minuty). Pak vyndáme z vodní lázně a elektrickým šlehačem šleháme, dokud bílky nevychladnou. Udělá se nám tím vlastně sladký sníh. Když je chladný, všleháváme máslo. Zpočátku to vypadá jako by se máslo srazilo, ale nebojte - vyšlehá se do hladkého krému.
Dort se krémem potře pouze po povrchu. Dozdobujeme dle fantazie a možností bílými květy. Samozřejmě nejlepší jsou jedlé. Pokud nemáme, použijeme, co máme za květy - jen nesmějí být ošetřeny chemií. Abychom nekontaminovali krém šťávou, která může z květu vytékat - zabalíme stopku do alobalu. 

2014-04-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostsvatba
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI