Kávové scones zpět

Ingredience:
mléko100 mlvejce1 ksvanilkový extrakt lžička
celozrnná pšeničná mouka250 gkrupicový cukr60 gprášek do pečiva1 a 1/2 lžičky
sůl špetkamletá káva1 lžícemáslo100 g
čokoládové pecičky/ nasekaná čokoláda100 g
Poleva:
cukr moučka3-4 lžícehorká voda1-2 lžícerozpustná káva1 lžička
mléko 100 ml, vejce 1 ks, vanilkový extrakt lžička, celozrnná pšeničná mouka 250 g, krupicový cukr 60 g, prášek do pečiva 1 a 1/2 lžičky, sůl špetka, mletá káva 1 lžíce, máslo 100 g, čokoládové pecičky/ nasekaná čokoláda 100 g, cukr moučka 3-4 lžíce, horká voda 1-2 lžíce, rozpustná káva 1 lžička

Příprava

Rozhodla jsem se, že tento měsíc bude patřit kávě. I když kávu jako nápoj nevyhledávám, její vůně a chuť patří mezi mé nejmilejší. A jelikož jsem se v minulých receptech rozvášnila a bylo to samé "vraždotoho", zmírnila jsem a připravila něco velmi zdravého. Ovšem také velmi dobrého. 

V míse rozšleháme vejce, mléko a vanilkový extrakt. Sypké ingredience dobře promícháme, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. K té podle potřeby přiléváme našlehané mléko.
Z těsta vytvoříme placku o tloušťce 1 cm a rozdělíme na 6 - 8 stejných trojúhelníků. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme asi 15 minut. 
Mezitím si připravíme polevu. Smícháme cukr, vodu a kávu. Dáme do sáčku a zdobíme koláčky.

2015-02-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI