Kešu dezert s jahodovou pěnou zpět

Ingredience:
kešu - pražené, nesolené100 gmandlové mléko60 mlmandlové mléko na namočení kešu
citronová šťáva pár kapekvanilkový cukr3 lžičkyjahody dle potřeby
kešu - pražené, nesolené 100 g, mandlové mléko 60 ml, mandlové mléko na namočení kešu, citronová šťáva pár kapek, vanilkový cukr 3 lžičky, jahody dle potřeby

Příprava

Kešu mam moc ráda, a když jsem pročítala recepty na rawmania zaujal mě jeden z receptů, kterým jsem se inspirovala. Řekla jsem si, že když chutná jako smetanový jogurt tak jahůdky by se šikly. Mražených jahod máme ze zahrádky plný mrazák, takže hurá na věc.

Kešu ořechy zalijeme mandlovým mlékem a necháme přes noc v lednici. Já zakrývám alobalem.
Namočené kešu ořechy rozmixujeme, přidáme mandlové mléko. Já dala 60ml, záleží, jak chceme dezert hustý. Přidáme pár kapek šťávy z citrónu nebo limetky, domácí vanilkový cukr (pokud nemáte tak trochu vanilky a vámi zvolené sladidlo), rozmixujeme. Naplníme do pohárů a ozdobíme rozvarem z jahod. Jahody jsem jen krátce prohřála a vyšlehala do pěny. Čerstvé jsem bohužel neměla.

Domácí vanilkový cukr uděláme snadno. Stačí zasypat prázdné vanilkové lusky třtinovým cukrem a uzavřít do dózy.

2016-02-03 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu rawmania.cz.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI