Kešu vanilkový pohár s rybízem a borůvkami zpět

Ingredience:
kešu ořechy120 gvanilka dle chutibambucké máslo1 lžička
kokosové mléko Real Thaicca 200 mljavorový sirup dle chuti
Ovocný rozvar:
borůvky, černý rybíz dle chuti
kešu ořechy 120 g, vanilka dle chuti, bambucké máslo 1 lžička, kokosové mléko Real Thai cca 200 ml, javorový sirup dle chuti, borůvky, černý rybíz dle chuti

Příprava

Letošní léto je velmi bohaté na vysoké teploty a každé ochlazení je vítáno. Kešu dezerty jsou našimi oblíbenými, ale tento je vážně luxusní. Ta ovocná kombinace má správný šmrnc a zdatně nahradí jogurt. Dokonce moje maminka říkala, že je lepší než jogurt, a že je to velká dobrota. V poslední době si hraji s bambuckým máslem, který dodá dezertům velmi zajímavý šmrnc.

Příprava je velmi snadná. Kešu ořechy namočíme přes noc, ideálně na 8 hodin do vody. Následně vodu slijeme a kešu ořechy propláchneme, vložíme do vyšší nádoby, přidáme sladidlo, bambucké máslo a část rostlinného mléka. Real Thai je jako smetana a skvěle se k sobě s kešu ořechy hodí. Pokud máme vanilku, přidáme ji a vše společně s pomocí tyčového mixéru našleháme. Dle požadované konzistence případně dezert doředíme. 

Na dno skleničky dáme rozvar z ovoce. Já tentokrát zvolila borůvky a černý rybíz. Můžeme ponechat na dně nebo zamíchat a vytvořit velmi zajímavé barevné tóny, které děti baví.

Pak už jen ozdobíme ovocem či ořechy a dáme vychladit.

Přeji příjemné mlsání.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-09-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI