Kokosová očka

zpět
Kokosová očka
Ingredience:
vařené žloutky4 ksmáslo80 gstrouhný kokos80 g
moučkový cukr240 grum dle chutičokoládová cukrářská poleva CARLA Chocolate dle potřeby
vařené žloutky 4 ks, máslo 80 g, strouhný kokos 80 g, moučkový cukr 240 g, rum dle chuti, čokoládová cukrářská poleva CARLA Chocolate dle potřeby

Příprava

A je tady zase jedna nepečená rychlovka, která stojí za to vyzkoušet! Je to bezva rychlé a moc dobré cukrovíčko. Jsou to kokosová očka plněné čokoládovou polevou.

Vyšleháme máslo s cukrem a přidáme kokos. Na jemném struhadle nastrouháme uvařené žloutky a přidáme do těstíčka. Poté přidáme asi 4 lžíce rumu a zpracujeme těsto. Z těsta tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu a klademe na plech. Poté uděláme do kuliček důlek – dělal jsem rukojetí od vařečky. Do každého důlku pak nakapeme čokoládovou polevu. Používám cukrářkou polevu v sáčku CARLA Chocolate, s kterou se hezky pracuje, protože si ji jen ohřeji ve vodní lázni, ustřihnu malý roh od polevy a díky tomu se mi čokoláda dobře nalévá do připraveného důlku od kokosového očka.

2016-12-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI