Kokosový koláč zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka1 hrnekpolohrubá mouka1/2 hrnkukokos1 hrnek
škrob2 lžícecukr nebo jiné sladidlo1/2 hrnkuprášek do pečiva1 ks
vejce2 ksolej1/3 hrnkumléko1 hrnek
ovoce dle chutikokos na posypání3 lžíce
hladká špaldová mouka 1 hrnek, polohrubá mouka 1/2 hrnku, kokos 1 hrnek, škrob 2 lžíce, cukr nebo jiné sladidlo 1/2 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, olej 1/3 hrnku, mléko 1 hrnek, ovoce dle chuti, kokos na posypání 3 lžíce

Příprava

Manželovi rodiče nám ze zahrádky přinesli angrešt a nějak jsme ho nezvládli pojíst, tak jsem přemýšlela, co s ním. Nechtěla se mi dělat žmolenka, tak jsem trošku zaexperimentovala s kokosem a výsledek dopadl na 1 s *. Rychlý kokosový, hrnkový koláč s angreštem. Mňamíííí

Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem, rozpálíme troubu na 170 °C a připravíme si ovoce (očistíme, nakrájíme, já zbavila angrešt prdelek a šťopek).

V míse smícháme všechny suché suroviny, následně přidáme mokré suroviny a pořádně promícháme, můžeme si pomoct mixérem. 

Hotové těsto nalijeme do formy, poklademe ovocem, zasypeme kokosem (ten můžeme předem opéci na suché pánvičce, dokud nezezlátne, ale není to nutné).

Pečeme dozlatova, zkoušku propečení provedeme tradičně špejlí. Před podáváním necháme vystydnout.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI