Koláč s brusinkami a mákem zpět

Těsto:
hladká mouka250 gcelé vejce2 ksmáslo140 g
holandské kakao55 gmoučkový cukr115 g
Krém:
mascarpone250 gtvaroh250 gmoučkový cukr110 g
nemletý mák2 lžícesušené brusinky hrst
hladká mouka 250 g, celé vejce 2 ks, máslo 140 g, holandské kakao 55 g, moučkový cukr 115 g, mascarpone 250 g, tvaroh 250 g, moučkový cukr 110 g, nemletý mák 2 lžíce, sušené brusinky hrst

Příprava

Tentokrát jsem pro Lidl vytvořila recept na sv. Martina. Zvolila jsem neobvyklou kombinaci kakaa, brusinek a máku. 

  1. Nejdříve si připravíme těsto, které nám musí chvilku chladnout v lednici. Mouku, cukr i kakao si prosejeme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně půl hodiny vychladit v lednici.
  2. Mezitím si připravíme krém. Prosátý moučkový cukr smícháme s mascarpone a tvarohem. Nakonec přidáme sušené brusinky a mák. Vše zlehka promícháme.
  3. Vychlazené těsto si rozdělíme na dva díly (poměrem zhruba na 3:2). Nejdříve si mezi pečícími papíry rozválíme větší díl těsta a přendáme ho do dortové formy (20-22 cm), kterou jsme si předem vymazali máslem (případně kokosovým olejem) a vysypali hladkou moukou (případně kokosem). Vyválené těsto musí být o něco větší, aby pokrylo i boky formy.
  4. Do formy dáme krém, který hezky uhladíme a nakonec překryjeme vyváleným menším dílem těsta.
  5. Pečeme na 175 stupňů 30 minut.
  6. Po upečení necháme koláč vychladnout nejméně 2 hodiny.
2016-11-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI