Křehký malinový koláč zpět

Ingredience na těsto:
máslo200 gvejce1 kscukr moučka80 g
vanilkový cukr1 ksprášek do pečiva1 kshladká mouka280 g
Náplň:
mléko150 mlsmetana 33%150 mlcukr70 g
vanilkový lusk1/2 ksvanilkový pudink v prášku1/2 kstvaroh250 g
Ozdobení:
čerstvé maliny
máslo 200 g, vejce 1 ks, cukr moučka 80 g, vanilkový cukr 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, hladká mouka 280 g, mléko 150 ml, smetana 33% 150 ml, cukr 70 g, vanilkový lusk 1/2 ks, vanilkový pudink v prášku 1/2 ks, tvaroh 250 g, čerstvé maliny

Příprava

Nyní vám prozradím recept, po kterém se u vás doma jen zapráší. Pokud nemáte zrovna čerstvé maliny, dejte třeba rybíz nebo jahody.

Změklé máslo, moučkový cukr a vejce vyšleháme do pěny. Zlehka přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto dáme do kulaté dortové formy a vytvoříme 3 cm vysoký okraj. Pečeme 20 minut na 180 °C.

Formu nevymazávám, zatím se mi těsto ještě nepřipeklo, však je to na vás, dle povrchu formy. Kuchařky určitě budou vědět, jak si poradit. Začátečníci mohou použít trošku másla na vymazání a polohrubou či hrubou mouku.

Jdeme na krém přátelé.

Z mléka, smetany, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Ještě horký ho smícháme s tvarohem a dáme na předpečený korpus. Povrch koláče poklademe malinami a dopečeme při 180 °C asi 30 minut.


Dobrou chuť!

2015-04-21 Dezerty

Poznámka

Nemáte-li maliny, dejte ovoce, které máte zrovna k dispozici.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI