Krém z ricotty s čokoládou a kávou zpět

Ingredience:
hořká čokoláda100 gsmetana200 mlricotta500 g
namletá italská káva (nebo 2 espressa)2 lžícerozdrcené sušenky s čokoládou dle chutiNutella nebo čokoládový krém5 lžic
moučkový cukr2 lžíce
hořká čokoláda 100 g, smetana 200 ml, ricotta 500 g, namletá italská káva (nebo 2 espressa) 2 lžíce, rozdrcené sušenky s čokoládou dle chuti, Nutella nebo čokoládový krém 5 lžic, moučkový cukr 2 lžíce

Příprava

Dnešní recept je připraven z italské ricotty. Ta patří mezi moje oblíbené suroviny, protože z ní můžete připravit velkou spoustu dalších delikates. Používá se kromě dezertů také jako náplň do těstovin nebo do rajčatových omáček.

Dnešní recept není rozhodně pro ty, co drží dietu. Ale zaručuji vám, že vaše chuťové pohárky se po něm budou radovat ještě dlouho. Spojení kávy, ricotty a čokolády je pro mě dokonalou kombinací.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve smetaně, přidáme kávu a vypneme oheň. Mezitím smícháme cukr s ricottou a pomocí mixéru vyšleháme krém. Ten smícháme s čokoládovou směsí, Nutellou nebo čokoládovým krémem. Část ricotty s cukrem můžeme nechat stranou, abychom dosáhli barevného kontrastu receptu. Vezmeme pohárky nebo skleničky, dno vysypeme rozdrobenými sušenkami, navrstvíme krém a vršek dezertu posypeme zbytkem sušenek a můžeme dozdobit čokoládovým krémem.

2018-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI