Kremrole ze šlehačkového těsta zpět

Ingredience:
hladká mouka400 gžloutek1 kssůl špetka
šlehačka na šlehání200 mlZlatá Haná nebo máslo250 gvychlazené bílky6 - 7 ks
pískový cukr500 gcitronová šťáva dle chuti
hladká mouka 400 g, žloutek 1 ks, sůl špetka, šlehačka na šlehání 200 ml, Zlatá Haná nebo máslo 250 g, vychlazené bílky 6 - 7 ks, pískový cukr 500 g, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Tento recept je klenot mé maminky. S těmito trubičkami je vyhlášená široko daleko a lidé si je objednávají na nejrůznější oslavy. Má je tak v malíku, že těsto zadělává už od oka a dokáže natočit i přes pět a čtyřicet kousků z jedné várky těsta.

Já jsme u trubiček panic a musím se ještě hooodně učit, abych jich dokázala udělat tolik.

I tak jsem ale moc hrdá na to, jak se mi povedly. Dělala jsem je s láskou pro svého kamaráda jako součást dárku k narozeninám. Má je děsně rád a já doufám, že mu budou chutnat.

Těsto si zpracujte na vále ručně a dejte si pozor, aby byl tuk dobře zapracovaný do mouky. Může se stát, že mouka málo saje a bude potřeba ještě lžíci mouky přidat. Těsto je poměrně měkké a je potřeba pracovat rychle. Dejte ho do sáčku a uložte na noc do lednice.

Druhý den si těsto rozdělte na 5 dílů a vždy z lednice vytáhněte jen jeden kousek, který na mírně pomoučněném vále rozválíte na placku cca 2 mm silnou. Dlouhá by měla být tak 20 cm. Rozkrájejte ji na 3cm silné pruhy a ty obtočte kolem plechové trubičky. 

Začněte vždy od silnějšího konce a těsto by se mělo částečně překrývat. Pokud budete mít pruhy moc dlouhé, tak těsto prostě uštípněte a položte spojem dolů na plech s pečícím papírem. Potřete žloutkem s trochou mléka a pečte zprudka na 230-250°C .

Trubičky je třeba hlídat, a jakmile mají tu správnou barvu, tak vytáhnout a nechat vychladnout.

Moje maminka přesný čas pečení neví, protože každá trouba peče jinak, ale já jsem to pro vás odměřila a první várka se pekla 13 minut. Ty další už jen 10. Vy si to ale vychytejte podle své trouby.

Sníh na plnění trubiček si vytvoříte tak, že bílky malinko osolíte a napůl vyšleháte. Potom dáte mísu nad páru a elektrickým šlehačem šleháte za stálého přisypávání cukru až do tuhého sněhu. Přidejte i pár kapek citrónové šťávy. Sníh musí být pevný, hladký a cukr nesmí být vůbec vidět.

Sníh si dejte do cukrářského sáčku a trubičky plňte z obou stran. Nechte volně na tácku zaschnout, aby se sníh nelepil.

Před podáváním stačí už jen pocukrovat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

2016-09-01 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 30 - 45 kremrolí.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI