Kynuté pečivo s rozinkami a vanilkou zpět

Ingredience:
prosátá hladká mouka500 gsůl špetkacukr100 g
máslová Hera100 gžloutky2 ksdroždí1/2 kostky
mlékocca 250 mlcitronová kůra dle chutirozinky namočené v rumu dle chuti
vanilka dle chuti
prosátá hladká mouka 500 g, sůl špetka, cukr 100 g, máslová Hera 100 g, žloutky 2 ks, droždí 1/2 kostky, mléko cca 250 ml, citronová kůra dle chuti, rozinky namočené v rumu dle chuti, vanilka dle chuti

Příprava

Mám pro vás recept na moučník ke kávičce, který je úplně jednoduchý a přitom velice chutný.

V míse rozetřeme droždí s cukrem, dvěma lžícemi mouky a čtyřma lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teplém místě vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme zahřáli vnitřek z vanilkového lusku. Než ale mléko vlijeme do těsta, necháme ho trochu zchladnout. Rozpustíme v něm sůl a rozkvedláme žloutky. Přidáme rozinky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme vykynout a pak těsto zpracujeme do žádaných tvarů. Potřeme bílkem a posypeme sezamem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-11-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI