| Těsto: | |||||
| hladká žitná mouka | 200 g | polohrubá mouka | 200 g | mléko | 200 ml |
| třtinový cukr | 60 g | máslo | 60 g | žloutky | 2 ks |
| droždí (3/4 kostky) | 30 g | ||||
| Náplň: | |||||
| tvaroh | 1 vanička | jablečná přesnídávka | 1 balení | kompotované meruňky | dle potřeby |
| strouhaná jablka | dle potřeby | cukr | dle chuti | ||
| Drobenka: | |||||
| hrubá nebo polohrubá mouka, cukr, máslo | v poměru 2:1:1 | ||||
Se žitnou moukou je to vždycky tak trošku složitější. Je hutná, mazlavá a hůř se s ní pracuje, na pečení sladkého se podle mě ani tak moc nehodí. Tento recept je ale výjimkou a dělá z této buchtičky i o něco málo zdravější hřích.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI