Ledové koláčky zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gvlažné mléko250 mlžloutky2 ks
vejce1 kskvasnice1 kostkasůl špetka
olej8 lžiccukr5 lžičekHera či máslo250 g
hladká mouka 500 g, vlažné mléko 250 ml, žloutky 2 ks, vejce 1 ks, kvasnice 1 kostka, sůl špetka, olej 8 lžic, cukr 5 lžiček, Hera či máslo 250 g

Příprava

Proč ledové? Protože tuk, který se dává do těsta, musí být na kost zmražený a ne jen z lednice vychlazený. Navíc toto těsto stráví celou noc v lednici, takže se na stole dlouho neohřeje.

Z výše uvedených surovin, krom tuku si vypracujeme těsto. Poté si ho vyklopte na pomoučněný vál a posypte nahrubo nastrouhaným tukem.

Těsto přeložte jako dopis a lehce rozválejte. Znova složíme a zase rozválíme. Po třetím složení ho dáme do dostatečně velkého sáčku a uložíme na noc do lednice.

Pokud druhý den nemůžete péct, tak se nic neděje. Těsto na vás počká a vůbec nic mu to neubere ani na chuti a ani na síle kynout.

Druhý den si tedy těsto rozválíme na 1 cm silný plát a rozdělíme rádýlkem na jednotlivé porce. Jak velké koláče chcete, záleží jen na vás.

Naplníme náplní, namočíme do rozšlehaného vejce pak do drobenky a spojem dolů uložíme na plech s pečícím papírem.

Pečeme na 180°C, dokud nejsou krásně růžové.

Po upečení lze potřít rumem smíchaným s rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!

2017-06-14 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin jsem upekla 60 tvarohových koláčků.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI