Ledový banánový dezert s kešu a raw kakaem zpět

Ingredience:
banány z mrazáku2 kskakaový prášek Lifefood10 gkešu ořechy70 g
kešu ořechy na ozdoeníVivany hot chocolate vegan na posypání
banány z mrazáku 2 ks, kakaový prášek Lifefood 10 g, kešu ořechy 70 g, kešu ořechy na ozdoení, Vivany hot chocolate vegan na posypání

Příprava

Máte velké množství banánů a nevíte co s nimi? 
V tom případě určitě vyzkoušejte tento dezert, nebudete litovat.
Osvěžení v letních dnech, dezertík když vás honí mlsná, krém, náplň v to vše se může proměnit tento dezert. 
Nejlepší věci vznikají náhodou. U mě je to velmi častý jev, který se koná, když pospíchám nebo když potřebuji zpracovat zbytky. 
Upozorňuji, že jestli je možné na něco vytvořit velmi rychlou závislost je to právě tento dezert a já se k němu díky jeho skvělé chuti a rychlosti přípravy určitě brzy vrátím.

Dáme si do mrazáku zmrznout banány, já je měla v mrazáku přibližně 3 hodiny. 
Když jsou banány zmrzlé, vyndáme je z mrazáku a necháme je chvíli povolit, kdo chce, může zkusit oloupat hned, ale mně se osvědčilo nechat pár minut povolit a jdou pěkně od slupky.
Chvilku času můžeme využít pro namletí kešu ořechů. Když máme banány oloupané, rozmixujeme je tyčovým mixérem, přidáme namleté kešu ořechy, kakao a vyšleháme tyčovým mixérem v hladkou pěnu.
Vzniklou pěnu naplníme do pohárku, ozdobíme kešu ořechy, posypeme čokoládou a dáme do lednice vychladit, můžeme zvolit jinou kvalitní čokoládu, kterou si nastrouháme.

Přeji dobrou chuť.

Poznámka:

Alergikům můžeme nahradit kakao karobem.
Když se přidá strouhané kakaové máslo a vyšlehá, máme luxusní náplň či velmi luxusní dezertík.
Milovníci sladkého mohou zkusit přidat do dezertu vyšlehanou kokosovou smetanu Soyatoo, ale už tak je dezert dost sladký nebo kokosové mléko v plechu, které vložíme na 45 minut do mrazáku a následně z něj vyšleháme krém. 
Fantazii se meze nekladou. 
Pokud dezertu vyrobíte příliš, zužitkujete jej rozhodně na přípravu zmrzliny, do které stačí přidat pávě zmíněnou kokosovou smetanu nebo z mrazáku vyndané vyšlehané kokosové mléko, smícháme se základem dezertu a naplníme do tvořítek na zmrzlinu a necháme zmrznout.

2016-06-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI