Lehký dortík zpět

Těsto:
polohrubá mouka1 hrnekcukr1/2 hrnkumléko1/2 hrnku
olej1/2 hrnkuprášek do pečiva1/2 balíčkuvejce2 ks
kakao dle chuti
Krém:
pomazánkové máslo1 kelímekzakysaná smetana2 kelímkysmetana na šlehání1 kelímek
moučkový cukr dle chutirum nebo pár kapek rumové tresti pár kapekmargotka dle chuti
polohrubá mouka 1 hrnek, cukr 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnku, olej 1/2 hrnku, prášek do pečiva 1/2 balíčku, vejce 2 ks, kakao dle chuti, pomazánkové máslo 1 kelímek, zakysaná smetana 2 kelímky, smetana na šlehání 1 kelímek, moučkový cukr dle chuti, rum nebo pár kapek rumové tresti pár kapek, margotka dle chuti

Příprava

Skvělý dezert, který určitě zachutná každé návštěvě....

Těsto:
Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.

Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta  Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.

Po vychladnutí na korpus dáme krém, který připravíme tak, že vyšleháme  pomazánkové máslo s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.

2014-04-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI