Limetkový cheesecake zpět

Ingredience:
kakaové sušnky Derby1 balenímáslo150 gplnotučný tvaroh500 g
ricotta700 gcukr krupice150 gvejce3 ks
limetka2 ks
kakaové sušnky Derby 1 balení, máslo 150 g, plnotučný tvaroh 500 g, ricotta 700 g, cukr krupice 150 g, vejce 3 ks, limetka 2 ks

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Dnešní recept na limetkový cheesecake není žádnou převratnou novinkou, ale jedná se o notoricky známou klasiku. Pro mne je cheesecake jeden z nejlepších dezertů, který neurazí snad nikoho a vzhledem k tomu, že je léto – období svěžích chutí, tak se dneska pustíme do cheesecaku provoněného limetkou. Určitě nezaměňujte limetku za citrón, jelikož v chuti je to znát hodně – limetka je o dost jemnější a navíc k létu prostě patří.

Na těsto rozdrtíme sušenky válečkem, drobky nasypeme do mísy a přidáme změklé máslo. Rukou vypracujeme hladké těsto, kterým vyložíme dno předem vymazané formy. Troubu si dáme rozehřát na 170 stupňů.

Na náplň smícháme v misce tvaroh, ricottu, cukr a kůru se šťávou z jedné limetky. Všechno pořádně promícháme v hladkou hmotu. Nakonec přidáme vejce a opět pořádně promícháme.

Hotovou směs nalijeme do formy na sušenkový základ a několikrát s formou opatrně bouchneme o pult, aby vyšly na povrch bubliny a cheesecake nám pak nepopraskal.

Pečeme asi 40 minut na170 stupňů. Upečený cheesecake je shora nazlátlý a při zatřesení formou se klepe jako puding.

Po vychladnutí dozdobíme limetkou.

Dobrou chuť!

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI