Limetkový cheesecake zpět

Ingredience (forma 22 cm):
jemné vločky150 gmleté mandle75 gkakao2 lžíce
kokosový olej nebo máslo40 gvejce2 ks
Tvarohovo-limetková vrstva:
vaničkový tvaroh500 gricotta200 glimetka - nastrouhaná kůra1 ks
mrazem sušené maliny malá hrstičkakokosový olej (nebo změklé máslo)1 lžíce
Zdobení:
maliny dle chutuplátky limetky dle chuti
jemné vločky 150 g, mleté mandle 75 g, kakao 2 lžíce, kokosový olej nebo máslo 40 g, vejce 2 ks, vaničkový tvaroh 500 g, ricotta 200 g, limetka - nastrouhaná kůra 1 ks, mrazem sušené maliny malá hrstička, kokosový olej (nebo změklé máslo) 1 lžíce, maliny dle chutu, plátky limetky dle chuti

Příprava

Přemýšlíte, to si dáte k odpolední kávičce? Co třeba cheesecake s osvěžující chutí limetky. Podle tohoto receptu jej připravíte snadno a věřte, že si pochutnáte!

Všechny ingredience na korpus spojte v jednu hmotu a tu natlačte rovnoměrně do dortové formy a šup s tím do trouby na 150 stupňů na 20 minut. Nechte vychladnout a mezitím si připravte tvarohovou vrstvu.

Tvaroh a ricottu vyklepneme do plátna a vymačkáme přebytečnou vodu (syrovátku) a nebo necháme samovolně vykapat. Pak přendáme do misky a promícháme s limetkovou kůrou, kokosovým olejem (máslem) a nadrobenými sušenými malinami.

Navrstvíme na vychladlý vločkový korpus a dáme chladit do ledničky.

Ozdobíme čerstvými malinami a plátky limetky. 

Dobrou chuť!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-02-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI