Linecké košíčky s mandlovým krémem a ovocem zpět

Linecké těsto:
hladká mouka500 gvejce2 kszměklý tvaroh250 g
moučkový cukr250 gjemně nastrouhaná kůra z citronu1/2 ks
Mandlová náplň:
máslo125 gmandlová mouka (=jemně mleté mandle)125 gmoučkový cukr125 g
vejce2 kshladká mouka10 govoce (maliny, jahody, hrušky, fíky...) dle potřeby
hladká mouka 500 g, vejce 2 ks, změklý tvaroh 250 g, moučkový cukr 250 g, jemně nastrouhaná kůra z citronu 1/2 ks, máslo 125 g, mandlová mouka (=jemně mleté mandle) 125 g, moučkový cukr 125 g, vejce 2 ks, hladká mouka 10 g, ovoce (maliny, jahody, hrušky, fíky...) dle potřeby

Příprava

Tyto košíčky vám naprosto učarují. Aspoň u mě se tak stalo. Kombinace křehkého lineckého těsta, jemného mandlového krému a šťavnatého ovoce je naprosto neodolatelná.

PŘÍPRAVA LINECKÉHO TĚSTA:
Vypracujte cukr s máslem a přidejte vejce. Do směsi připojte mouku s citronovou kůrou a hněťte tak dlouho, dokud nemáte hladké těsto (ne však příliš dlouho, jinak bude pružit a to nechceme). Těsto zabalte do freshfolie jako placku a dejte do lednice.

PŘÍPRAVA MANDLOVÉ NÁPLNĚ:
Smíchejte všechny ingredience a vyšlehejte hladkou směs :)

DOKONČENÍ KOŠÍČKŮ:
Vychlazené těsto vyválejte na asi 4 mm silnou placku a vykrajujte kolečka, která napěchujte do formiček na košíčky (pokud je nemáte, udělejte je ve formě na muffiny – nebudou mít tak hezký tvar, ale dá se to). Pomocí zdobícího sáčku naplňte dna košíčků mandlovým krémem a poklaďte ovocem. Pečte na 160 stupňů, dokud krém není zlatavý a pevný na povrchu.

2013-11-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI