Litý koláč s ovocem zpět

Ingredience:
polohrubá mouka20 dkgmáslo rozpuštěné7 dkgcukr7 dkg
sůl špetkaprášek do pečiva1 balíčekdroždí1 dkg
mléko1/4 lvejce1 ksovoce (černý rybíz, borůvky, červený rybíz, ostružiny...) dle potřeby
Drobenka:
polohrubá mouka14 dkgcukr krupice10 dkgtuk (máslo či Hera)10 dkg
polohrubá mouka 20 dkg, máslo rozpuštěné 7 dkg, cukr 7 dkg, sůl špetka, prášek do pečiva 1 balíček, droždí 1 dkg, mléko 1/4 l, vejce 1 ks, ovoce (černý rybíz, borůvky, červený rybíz, ostružiny...) dle potřeby, polohrubá mouka 14 dkg, cukr krupice 10 dkg, tuk (máslo či Hera) 10 dkg

Příprava

Rychlý, výborný koláč s ovocem snad nezůstane ležet ladem na žádném stole domácnosti. Natrhejte ovoce na zahrádce a jdeme péct.

Nejprve si připravíme kvásek z droždí se lžičkou cukru a 2 lžičkami vlažného mléka. Až nám kvásek vzejde, smícháme s ostatními surovinami. Těsto je poměrně řídké, proto vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč (můžeme samozřejmě použít i pečící papír), poházíme drobným ovocem (černý rybíz, borůvky, červený rybíz, ostružiny atd.), posypeme drobenkou a dáme péci na 160°C na cca 30 min. (samozřejmě zkoušíme špejlí, každému peče trouba trošku jinak).

Drobenku si připravíme tak, že všechny suroviny si nasypeme do mísy a prsty pěkně všechno dohromady rozžmouláme/rozdrobíme.

2015-08-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI