Lívance s chia, goji, malinami a cukrovou vatou zpět

Ingredience:
vejce3 kscelozrnná špaldová mouka115 gbezfosfátový prášek na pečení1 a 1/2 lžičky
mléko140 mltřtinový cukr1 lžičkachia semínka2 lžíce
goji - kustovnice čínská2 lžícesůl špetkačerstvé maliny125 g
zakysaná smetana4 lžícekvalitní bílý jogurt2 lžícecukr moučka dle chuti
cukrová vata dle chutirostlinný olej dle potřeby
vejce 3 ks, celozrnná špaldová mouka 115 g, bezfosfátový prášek na pečení 1 a 1/2 lžičky, mléko 140 ml, třtinový cukr 1 lžička, chia semínka 2 lžíce, goji - kustovnice čínská 2 lžíce, sůl špetka, čerstvé maliny 125 g, zakysaná smetana 4 lžíce, kvalitní bílý jogurt 2 lžíce, cukr moučka dle chuti, cukrová vata dle chuti, rostlinný olej dle potřeby

Příprava

Trocha extravagance! Cukrová vat na lívance! A proč by ne. Zírala na mě z nákupní tašky, krásně ladila k malinám a dodala lívancům zase něco navíc.

Lívancové těsto

1. Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků do dvou středně velkých nádob.

2. Ke žloutkům přidejte mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, chia semínka, goji, mléko a důkladně smíchejte.  

3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.

4. Sníh opatrně zapracujte do směsi.

5. Na středně rozpálenou pánev, potřenou rostlinným olejem (používejte štětec, tuk tak budete mít po celé pánvi a jen v tenké vrstvě), nalévejte postupně těsto (pokud chcete mít dokonalé tvary, můžete použít i speciální pánev na lívance).

6. Jakmile jde lívanec lehce od pánve, je nafouknutý a má zlatavé okraje - můžete jej obrátit. Pánev nemějte příliš rozpálenou - lívance by se připlovali.

7. Na druhé straně smažte jen maximálně 30 sekund.

8. Takto postupujte i se zbytkem těsta.

Malinový krém

1. Zakysanou smetanu smíchejte spolu s jogurtem.

2. Přidejte omytou část malin a společně rozmixujte. 

3. Dochuťte moučkovým cukrem dle potřeby.

4. Případně můžete dát rovnou vše do chopperu/kuchyňského robota a rozmixovat vše v něm.

Dokončení

1. Hotový lívanec vždy potřete malinovým krémem a dejte na něj pár malin. Přikryjte dalším lívancem a takto postupujte, dokud nebudou mít lívance vámi požadovanou výšku.

2. Na vrchní lívanec dejte větší lžíci malinového krému, ozdobte malinami a kusem cukrové vaty.

2017-04-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI