Lívanečky z quinoy zpět

Ingredience:
quinoa1/2 hrnkuvoda1/2 hrnkulněné semínko1 lžíce
olej1 lžícesůl špetkaskořice1/2 lžičky
quinoa 1/2 hrnku, voda 1/2 hrnku, lněné semínko 1 lžíce, olej 1 lžíce, sůl špetka, skořice 1/2 lžičky

Příprava

S bezlepkovými recepty jako by se u mě poslední dobou roztrhl pytel, nemyslíte? Ani další recept nebude jiný... Ale dopředu musím říct, že je to opravdu pecka. Lívance z quinoy, naprosto bez jakékoliv mouky a přitom chuťově dokonalé! A přitom příprava je tak jednoduchá. Doporučuji dělat opravdu malé lívanečky a nechat pořádně propéct, pak se Vám nebudou trhat. Pokud chcete servírovat naslano, tak pouze vynechejte skořici. A pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mi napsat, jak Vám chutnalo. Krásný den a teď už hurá na samotný recept...

Postup je naprosto jednoduchý. Večer zalijte quinou vodou a nechte do rána nabobtnat. Poté přidejte lněné semínko, olej, sůl a skořici a pořádně promixujte, dokud nezískáte kaši. Pokud se Vám zdá těsto moc husté, přidejte trošku vody. Kdo už někdy lívance dělal, tak ví, jakou konzistenci by zhruba těsto mělo mít. Těsto musí být hustší než na palačinky, ale zas ne moc, pořád musí být tekuté...
Těsto nechte alespoň 10 minut odpočívat a pak za pomocí lžíce dávkujte na rozpálenou a troškou oleje vytřenou pánví těsto ze kterého tvarujte malé lívanečky. Pečte z jedné strany dokud těsto se těsto na povrchu nepropeče a až poté otočte a lívance dopečte.
Servírujte teplé s marmeládou, tahini a borůvkami.
Mňam a dobrou chuť!

2015-07-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI