Loupáčky zpět

Ingredience (12 loupáčků):
vlažné mléko225 mlhladká mouka500 gkrupicový cukr60 g
sádlo*50 gčerstvé droždí30 gvejce L**0,5 ks
sůl špetka
Na dokončení:
vajíčko na potřenícelý (nemletý) mák na posypání
vlažné mléko 225 ml, hladká mouka 500 g, krupicový cukr 60 g, sádlo* 50 g, čerstvé droždí 30 g, vejce L** 0,5 ks, sůl špetka, vajíčko na potření, celý (nemletý) mák na posypání

Příprava

Recept na tyhle loupáčky jsem našla u babičky v sešitu. Po prvním upečení jsem byla doslova v šoku. Nevím proč, ale nečekala jsem, že to na chuť budou úplně přesný loupáčky. Akorát tak čerstvé je nikde neseženete.

Do mísy dejte mouku, cukr, změklé sádlo, vejce a špetku soli. Ve vlažném mléce rozmíchejte rozdrobené droždí a přilijte do mísy. Vypracujte hladké těsto. Hotové těsto rozdělte na 2 bochánky, zlehka je poprašte hladkou moukou, přikryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout. 

Po 45 minutách rozválejte bochánky na 2 kulaté placky, asi 0,5 cm vysoké.

Každou placku rozdělte na 6 trojúhelníků. Každý trojúhelník zamotejte od širší části směrem ke špičce. Ohněte do tvaru rohlíku, konce trochu umáčkněte a nechte na plechu vyloženém pečícím papírem kynout ještě 45 minut. 

Vykynuté loupáčky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. 

Pečte na 160°C přibližně 15 minut. Doku nebudou mít krásnou zlatohnědou barvu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-02-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI