Makové koule zpět

Ingredience:
moučkový cukr140 gvejce (z bílků sníh)4 ksvanilkový cukr1 ks
citron - kůra z něj1 kshrubá mouka1 lžícemletý má100 g
tlučený řebíček špetkaskořice1/2 lžičky
Do upečeného těsta:
ořechy dle chuticitronová šťáva dle chutirum dle chuti
sušené meruňky dle chutibílá čokoládová poleva na ozdobuovoce dle chuti
moučkový cukr 140 g, vejce (z bílků sníh) 4 ks, vanilkový cukr 1 ks, citron - kůra z něj 1 ks, hrubá mouka 1 lžíce, mletý má 100 g, tlučený řebíček špetka, skořice 1/2 lžičky, ořechy dle chuti, citronová šťáva dle chuti, rum dle chuti, sušené meruňky dle chuti, bílá čokoládová poleva na ozdobu, ovoce dle chuti

Příprava

Tak je tu opět víkend a my máme chuť na něco dobrého ke kávě. Kdyby navíc přišla nějaká nečekaná návštěva, tak musí být připraveno něco sladkého.

Cukr třeme s vanilkovým cukrem a žloutky, které přidáváme jeden po druhém, třeme alespoň 10 minut. Do třené hmoty přidáme kůru, koření, mletý mák a lžíce hrubé mouky. Nakonec velmi opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků, do kterého jsme přidali před šleháním špetku soli.

Připravené těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v předem vyhřáté troubě pečeme na 180°C cca 30 minut.

Takto upečený korpus je výborný samotný, ale pokud chceme koule, musíme vychladlý korpus rozdrobit a přidáme nasekané ořechy, nadrobno nakrájené sušené meruňky, trochu citronové šťávy, rum a vypracujeme hmotu, ze které uděláme koule. Ty postříkáme bílou čokoládovou polevou a ozdobíme ovocem, které máme zrovna doma. Necháme do druhého dne uležet.

2017-01-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI