Makové muffiny zpět

Ingredience:
mletý mák200 gvejce4 ksmalé jablko2 ks
prášek do pečiva1,5 lžička
mletý mák 200 g, vejce 4 ks, malé jablko 2 ks, prášek do pečiva 1,5 lžička

Příprava

Tohle těsto na makovec je důkazem, že méně je někdy více. Stačí vám čtyři ingredience a výsledek potěší i ty, co jsou zvyklí na "normální" pečivo :)

Makovec jsem milovala už od malička a po přechodu na bezlepkovou stravu mi jako jedno z mála jídel opravdu chyběl. Takže když jsem v jedné kuchařce objevila recept bez mouky, radostí jsem možná i nadskočila ;) Pak už stačilo jenom hromadu cukru nahradit sladkými jablky a vznikl recept, který je mého srdce šampión.

Mák promíchejte s práškem do pečiva. Oddělte žloutky od bílků, ke žloutkům přidejte jablka bez jádřinců (pokud myslíte, že potřebujete přisladit, tak i cukr nebo jiné sladidlo podle chuti) a rozmixujte. Jablečnou směs promíchejte s mákem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do zbytku těsta. Ve vymazané nebo košíčky vyložené formě pečte při asi 175°C asi 20 minut.

2014-05-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Videa
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=GwoQZ0VUi7A

 

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI