Makoví šneci z listového těsta zpět

listové těsto1 balenímletý mák10 vrchovatých lžiccukr2 - 3 lžíce
máslo1 lžícepudink (nevařený)1 vrchovatá lžícedrcené ořechy (víc bych se přikláněla k mandlím, ale ty zrovna došly) dle potřeby
vejce1 ksmléko dle potřeby
listové těsto 1 balení, mletý mák 10 vrchovatých lžic, cukr 2 - 3 lžíce, máslo 1 lžíce, pudink (nevařený) 1 vrchovatá lžíce, drcené ořechy (víc bych se přikláněla k mandlím, ale ty zrovna došly) dle potřeby, vejce 1 ks, mléko dle potřeby

Příprava

Aneb opět jedna návštěvní superrychlovka....

Mák dáme do rendlíku a zalijeme mlékem tak, aby plaval. Přidáme máslo, cukr a společně svaříme (odhadem, já vařila cca 10 minut). Aby se nám náplň ve šnecích nerozpadala, přidáme do máku 2 lžíce pudinku, stáhneme plamen a chvíli provaříme, dokud puding nezhoustne (není třeba vařit ho dlouho, v troubě ještě dojde). Listové těsto rozválíme na tenký obdélníkový plát a potřeme ho vychladlou náplní (důležité, jinak se těsto horkem rozteče!) a srolujeme. 

Ostrým nožem krájíme na cca 2 cm široká kolečka. Krájíme "tahem", to znamená, že pohybujeme nožem sem a tam (je důležité, aby byl nůž opravdu ostrý, takže vytáhněte zapomenutý brousek, hodně si tím ulehčíte práci), při pouhém zatlačení se kolečka příliš zdeformují a náplň vyhřezne. Můžeme si pomoct tím, že roládu vložíme na půl hodiny do lednice, nebo na pár minut do mrazáku (obzvlášť v letních měsících). 

Kolečka pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme ořechy. Pečeme v rozehřáté troubě na střední teplotu cca 20 minut - zkrátka dokud okraje těsta nezískají zlatou barvu.

2014-04-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI